Aρειος Πάγος: Στο αυτόφωρο όσοι κακοποιούν ή ακρωτηριάζουν ζώα

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, παρήγγειλε στους εισαγγελείς εφετών και εκείνοι με τη σειρά τους στους εισαγγελείς πρωτοδικών
την αυστηρή τήρηση δύο παλαιότερων εγκυκλίων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου (2013 και 2014) για την προστασία των ζώων.

Με την εισαγγελική παραγγελία, ο κ. Πλιώτας ζητά από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός ζώων αλλά και να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση, τον βασανισμό ή τη χρησιμοποίησή τους για κερδοσκοπία.

Ακόμη, τονίζει πως τα παραβατικά άτομα δεν πρέπει να διαφεύγουν την ποινική δίωξη και τιμωρία, ιδιαίτερα εάν οι πράξεις τους εμφανίζονται με επαναλαμβανόμενη ένταση, οπότε και πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία της σύλληψης και του αυτοφώρου.

Μετά από τις συνεχιζόμενες καταγγελίες για κακοποίηση ζώων, ο κ. Πλιώτας ζητεί επίσης από τους συναδέλφους του εισαγγελείς Εφετών να ασκήσουν την επιβαλλόμενη εποπτεία στη περιφέρεια ελέγχου τους.

 

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: