Απομακρύνεται το Brexit;-Προβάδισμα του «ναι» στις δημοσκοπήσεις

Το στρατόπεδο του «ναι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί το προβάδισμα 7% εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, αν και περισσότεροι ψηφοφόροι εμφανίζονται αναποφάσιστοι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της ComRes τα οποία δημοσιεύονται στη The Sun.

Σύμφωνα με την έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, το 45% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ του Brexit.

Διαβάστε επίσης:

Εκατοντάδες Έλληνες… υπό τον φόβο του Brexit

Αυτό σημαίνει ότι το στρατόπεδο του «ναι» παρέμεινε στο επίπεδο του περασμένου μήνα, ωστόσο το ποσοστό των αναποφάσιστων αυξήθηκε στο 17% έναντι 11% στην αντίστοιχη δημοσκόπηση ComRes .

Στηριζόμενος σε έκθεση του υπουργείου του, ο υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν προειδοποίησε ότι η χώρα «θα αποδυναμωνόταν οικονομικά για πάντα», εάν αποχωρούσε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΑΕΠ της θα υποχωρούσε κατά 6% μέχρι το 2030.

Ο κ. Όσμπορν θα παρουσιάσει εντός της ημέρας λεπτομερή έκθεση 200 σελίδων του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών για το κόστος και τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής της χώρας στην Ε.Ε..

«Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: για την βρετανική οικονομία και τα νοικοκυριά, η έξοδος από την Ε.Ε. θα ισοδυναμούσε με αυτοακρωτηριασμό… Θα υπήρχαν λιγότερες εμπορικές συναλλαγές, λιγότερες επενδύσεις και λιγότερη επιχειρηματικότητα», προειδοποίησε ο κ. Όσμπορν μεγάλος υπέρμαχος, μαζί με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε..

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: