Αποκλεισμός οκτώ ετών σε Μπλάτερ και Πλατινί!

Τέλος το ποδόσφαιρο και οι… φιλοδοξίες για τους Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί! Η Επιτροπή Ηθικής της FIFA αποφάσισε να τούς επιβάλει ποινή αποκλεισμού οκτώ ετών, λόγω του σκανδάλου χρηματισμού του προέδρου της UEFA από τον ομόλογό του στην Παγκόσμια Συνομοσποδνία, το 2011, με φόντο της εκλογές της FIFA, το 2011!

Ο Γάλλος κατηγορείται ότι έλαβε περίπου 1,8 εκατ. ευρώ προκειμένου να μη θέσει υποψηφιότητα στις αρχαιρεσίες της FIFA εκείνη τη χρονιά, όμως ο ίδιος υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό αφορά σε παλαιότερη οφειλή της Συνομοσπονδίας προς το πρόσωπό του, από την εποχή που ήταν ειδικός σύμβουλός της (1999-2002).

Η Επιτροπή Ηθικής έλαβε την απόφαση αποκλεισμού τους από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τα επόμενα οκτώ χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι ο Πλατινί θα κηρυχτεί έκπτωτος από την προεδρία της UEFA, ενώ δεν θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA, στις εκλογές του Φεβρουαρίου. Παράλληλα, ο πρώτος θα πληρώσει πρόστιμο περίπου 74.000 ευρώ και ο δεύτερος περίπου 46.000 ευρώ.

«Η Επιτροπή Ηθικής της FIFA με επικεφαλής τον Χανς-Γιόακιμ Έκερτ αποφάσισε να επιβάλει ποινή αποκλεισμού οκτώ χρόνων στον Πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, και στον αντιπρόεδρο της FIFA και πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Οι ποινές έχουν άμεση ισχύ», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Επιτροπής Ηθικής της FIFA.

Συγκεκριμένα για τον Μπλάτερ αναφέρεται ότι «οι ενέργειές του δεν συνάδουν με ένα επίπεδο ηθικής και δεν σέβονται τους νόμους και τους κανονισμούς.

Όσον αφορά τον Πλατινί αναφέρεται: «Ο Πλατινί δεν έδρασε με αξιοπιστία και ακεραιότητα, δείχνοντας άγνοια της σπουδαιότητας των καθηκόντων του και ανακολουθία των υποχρεώσεων και των ευθυνών του. Οι ενέργειές του δεν συνάδουν με ένα ηθικό επίπεδο».

Αμφότεροι αναμένεται να ασκήσουν έφεση…

Action24.gr-Athlitika

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: