Απίστευτο χώσιμο των ναυτών στο ναρκοθηρευτικό Ν/ΘΗ Ευρώπη

Απίστευτο χώσιμο των ναυτών στο ναρκοθηρευτικό Ν/ΘΗ ΕυρώπηΔιαβάστε την ανακοίνωση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος… Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι στρατεύσιμοι αποτελούν τον τελευταίο τροχό της αμάξης, για τους οποίους δεν ισχύει κανένα δικαίωμα, δεν εφαρμόζεται καμιά διαταγή, δεν ισχύει κανένας νόμος. Και τους εκμεταλλεύονται όλοι, στρατιωτικοί υπαξιωματικοί- αξιωματικοί- διοικητές και πολιτική ηγεσία ΥΠΕΘΑ!

Εξαιρετικά ανήσυχοι και εξαγριωμένοι είναι οι γονείς των ναυτών που υπηρετούν στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού ΕΥΡΩΠΗ. Φοβούνται ότι οι απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο πλοίο μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ ακραίες επιλογές τα στρατευμένα παιδιά τους, με ολέθρια αποτελέσματα για τα ίδια και το πλήρωμα.
Όπως μας καταγγέλλουν διαπιστώνεται συστηματική παραβίαση των διαταγών που αφορούν την εκτέλεση των υπηρεσιών, πάντα εις βάρος των ναυτών. Πιο συγκεκριμένα, συστηματικά οι ναύτες εκτελούν καθήκοντα φρούρησης καταστρώματος σε 12ωρη βάση κάθε μέρα και μάλιστα τα ίδια νούμερα: 14.00-20.00 μ.μ. το απόγευμα και 2.00-8.00 π.μ.! Ενδιάμεσα επιπλέον σηκώνουν όλο το βάρος των αγγαρειών.
Γιατί συμβαίνουν όμως αυτά;

Γιατί με ευθύνη της διοίκησης του πλοίου και κυρίως του υπεύθυνου υπαξιωματικού που βγάζει τις υπηρεσίες, οι μόνιμοι κελευστές διαλέγουν τις πιο ελαφριές υπηρεσίες και σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπαξιωματικό χώνουν συστηματικά τους ναύτες. Οι υπηρεσίες στο Πολεμικό Ναυτικό είναι 4ωρες και μεσολαβεί ένα 12ωρο χωρίς υπηρεσία. Με την χρονική επέκταση των υπηρεσιών στο 6ωρο, μειώνονται αυτές που θα εκτελούνταν από μόνιμους κελευστές- και οι στρατεύσιμοι ναύτες διαλύονται!

Δηλαδή, το μόνιμο προσωπικό, άνθρωποι που πληρώνονται από το Πολεμικό Ναυτικό, λουφάρουν στην πλάτη των στρατεύσιμων και η διοίκηση του πλοίου το ανέχεται, καθώς υπογράφει χωρίς δεύτερη σκέψη τις υπηρεσίες.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της απόφασης του πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου να επιστρέψουν οι ναύτες ως πλήρωμα στα πλοία. Να αποτελούν τα συστηματικά θύματα της αυθαιρεσίας και της παραβίασης των διαταγών.
Εμείς απαιτούμε την τήρηση των Κανονισμών. Την ισότητα στην τέλεση των υπηρεσιών, που πρέπει να είναι λιγότερες και εναλλασσόμενες.
Το ΓΕΝ πρέπει άμεσα να παρέμβει.
Καλούμε τους ναύτες να βγουν παραπονούμενοι και να απαιτήσουν τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους. Οι γονείς έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να παρέμβουν στο διοικητή και το ΓΕΝ, για να δεσμευτούν όλοι οι αρμόδιοι ότι θα πράξουν αυτό που προβλέπεται.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: