Απίστευτο! Η Κυβέρνηση απαγόρευσε την κυκλοφορία στα ιστορικά αυτοκίνητα!

Με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ θα βρίσκονται αντιμέτωποι οι ιδιοκτήτες ιστορικών οχημάτων που τα βγάζουν σε κυκλοφορία, σύμφωνα με την νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3641).

Τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών θέτουν εκτός κυκλοφορίας τα αυτοκίνητα με ιστορικές πινακίδες κυκλοφορίας!

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες κινήσουν τα αυτοκίνητά τους και περάσουν από τον έλεγχο των τροχονόμων, τότε το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 1.500 ευρώ στον ιδιοκτήτη του οχήματος!

Σε περίπτωση που ο οδηγός είναι διαφορετικός από τον ιδιοκτήτη, τότε και αυτός με τη σιερά του θα πρέπει να πληρώσει άλλα 1500 ευρώ!

Η ΦΙΛΠΑ, σε ανακοίνωσή προς τα μέλη της, αναφέρει:

«Μας κοινοποιήθηκε το νέο ΦΕΚ 3641 σχετικά με την πιστοποίηση και κυκλοφορία των ιστορικών οχημάτων (ως συνημμένο). Είναι προφανές ότι εκ παραδρομής χρησιμοποιήθηκαν οι όροι και περιορισμοί των αγωνιστικών οχημάτων και όχι των ιστορικών.

Καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Οικονομικών για τη διευκρίνιση και τροποποίηση της απόφασης αυτής. Από το site της ΦΙΛΠΑ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο της προσπάθειάς μας.

Εν τω μεταξύ προτείνουμε στα μέλη μας την αποφυγή κυκλοφορίας οχημάτων με ιστορικές πινακίδες μέχρι νεοτέρας διότι είναι το πρόστιμο έχει οριστεί στα 1.500,00€.

Ο Πρόεδρος και Δ.Σ. της ΦΙΛΠΑ «

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ την απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!

Απίστευτο! Η Κυβέρνηση απαγόρευσε την κυκλοφορία στα ιστορικά αυτοκίνητα!

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: