Απέδρασε από τις φυλακές Τίρυνθας ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος»

Απόδραση από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 13 ετών, πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης ο Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός ως ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος».

Κατά την καταμέτρηση δεν εντοπίστηκε στο κελί του και κηρύχθηκε ως δραπέτης. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του, ενώ έρευνα για τις συνθήκες της απόδρασης διεξάγει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Μιχαηλίδης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ εξέτιε ποινή μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Ο Μιχαηλίδης απέκτησε το προσωνύμιο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» από τον Φεβρουάριο του 2011, όταν είχε σηκώσει το τόξο του για να ρίξει εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, στη διάρκεια επεισοδίων. Η φωτογραφία που τον δείχνει να έχει στρέψει το τόξο του προς τη Βουλή έκανε το γύρο του κόσμου. Μετά το περιστατικό είχε συλληφθεί και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Υποστήριξε ότι το τόξο είναι ψεύτικο.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: