Άνοιγμα σχολείων: 7 Σεπτεμβρίου προτείνουν Σύψας, Γαργαλιάνος (βίντεο)

Την Τρίτη οι οριστικές αποφάσεις

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα σε περίπτωση που τα σχολεία ανοίξουν τελικά στις 7 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε ότι την Τρίτη θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η ίδια επισήμανε ότι όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία όποτε αποφασιστεί, αφού έχουν γίνει προσλήψεις εκπαιδευτικών νωρίτερα από ποτέ, τα βιβλία είναι στη θέση τους και, τέλος, ήδη έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Αύριο το μεσημέρι (τη Δευτέρα) θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών και είμαστε καθόλα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων και για τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως είχαμε προγραμματίσει» τόνισε η κ. Κεραμέως.

«Θα σταθμίσουμε την παράμετρο της επιστροφής των εκδρομέων του Αυγούστου, ώστε να έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα», ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας.

Πρώτο «κουδούνι» στις 7 Σεπτεμβρίου εισηγούνται Σύψας και Γαργαλιάνος

Δυο μέλη της επιτροπής, ο Νίκος Σύψας και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, μίλησαν το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τάχθηκαν υπέρ της έναρξης των μαθημάτων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, ο Νίκος Σύψας είπε ότι η δική του προσωπική άποψη και η εισήγησή του στην επιτροπή με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου. Μαζί του συμφωνεί και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, ο οποίος προτείνει την ίδια ημερομηνία, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία το χειμώνα

Οι δυο τους επισήμαναν ότι δεν έχει και μεγάλη σημασία η ημερομηνία, καθώς τα σχολεία μπορεί να κλείσουν ξανά το χειμώνα. «Το 7 ή 14 δεν μας προσφέρει τίποτα. Το χειμώνα θα δούμε πως θα πάνε», είπε ο κ. Γαργαλιάνος στο ΣΚΑΪ. «Ενδεχομένως Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα πρέπει να αξιολογηθούν τα σχολεία κατά πόσο μπορεί να είναι ανοιχτά», τόνισε ο κ. Σύψας.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: