Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας

Για τις 30 Ιανουαρίου 2020 αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, καθώς η δικηγόρος της αναισθησιολόγου δήλωσε κώλυμα αποστέλλοντας στο δικαστήριο, έγγραφα για την παρουσία της σε μεταπτυχιακό μάθημα στην Αλεξανδρούπολη και η δίκη ανεβλήθη.

Το παιδί είχε εισαχθεί για επέμβαση ρουτίνας (κρεατάκια), ωστόσο στη διαδικασία της ανάνηψης παρουσίασε βρογχοσπασμό, πιθανώς από αλλεργική αντίδραση στο αναισθητικό φάρμακο.

Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης και τη μεταφορά της στη ΜΕΘ Παίδων, η 4χρονη κατέληξε τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου.

Ο πατέρας της μικρής, Μάνος Παρασκάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε πως “περιμένω δικαίωση η οποία δεν έχει έρθει ακόμα, θα τα πούμε στη δίκη”.

Η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας ιατροδικαστής, Ελπίδα Σπανουδάκη, μίλησε για κενά στη υπόθεση, προσθέτοντας ότι η οικογένεια περιμένει απαντήσεις που δίνονται.

Η αναισθησιολόγος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό έπειτα από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, το οποίο της καταλόγιζε βαριά ιατρική αμέλεια, κάνοντας λόγο για «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχοσπασμού, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία».

Η Εισαγγελική Αρχή κάνει λόγο για ευθεία παραβίαση των παιδιατρικών αλγορίθμων και όφειλε να επιλέξει τη χορήγηση της αδρεναλίνης σε τιτλοποιημένες ενδοφλέβιες δόσεις, όπως συστήνεται.

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: