Αναστάτωση στη Βουλή για τον Κατρούγκαλο

Αναστάτωση στη για τον Κατρούγκαλο

Αναστάτωση στη Βουλή για τον Κατρούγκαλο

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στην επιτροπή επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχέδιου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επαναπρόσληψη απολυμένων.

Η η αντιπολίτευση ζήτησε από την να μην εισηγηθεί το νομοσχέδιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και έθεσε ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο κ. Κατρούγκαλος είχε συνάψει ως νομικός ιδιωτικά συμφωνητικά με εργαζόμενους που δικαιώνονται από τις προωθούμενες διατάξεις.

Από πλευράς κυβέρνησης, η στήριξη στο πρόσωπο του κ. Κατρούγκαλου ήταν άμεση από τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος σημείωσε πως απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του, κάτι που οδήγησε στην αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την Επιτροπή. Δεν είχαμε γνώση πόσο ενοχλεί η προσπάθεια άσκησης πολιτικής έξω από τις μνημονιακές ρήτρες. Τελικά, ενοχλεί πολύ ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Επέλεξαν εμένα γιατί θεώρησαν ότι είμαι ο εύκολος στόχος και επειδή θα έφερνα το πρώτο μνημόνιο που είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με τις πολιτικές του μνημονίου είπε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε ότι η αρχική βρώμικη κατηγορία ότι έχει άμεσο όφελος κατέπεσε.

Όσοι εκτόξευσαν τον οχετό τον κατάπιαν. Η κατηγορία ότι έχω απολαβές από το νομοσχέδιο είναι κατασκευασμένη από χαλκεία και κατέπεσε συμπλήρωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: