«Αν ο οδηγός άνοιγε τις πόρτες και η σύγκρουση ήταν σφοδρή, τι θα λέγαμε τώρα;»

Τη σύγκρουση του αστικού λεωφορείου που πραγματοποιούσε δρομολόγιο της γραμμής Β12 με συρμό του προαστιακού σιδηροδρόμου σχολίασε ο Κωνσταντίνος Σιωρίκης, πρόεδρος των εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ.

«Σήμερα είχαμε αυτό το περιστατικό, στο οποίο ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Υπήρχαν μέσα 20-25 επιβάτες. Είναι μια δύσκολη διασταύρωση. Βρίσκεται αξιωματικός της Τροχαίας εδώ και προσπαθεί να βάλει μια τάξη. Είχε τον χώρο ο οδηγός να περάσει τις γραμμές, εκείνη την ώρα όμως πέρασαν το στενό εδώ, στην Κωνσταντινουπόλεως, δύο αυτοκίνητα και τον έκλεισαν, με αποτέλεσμα το πίσω μέρος να μείνει στις γραμμές», ανέφερε αρχικά.

Για το γεγονός ότι ο οδηγός δεν άνοιξε την πόρτα να βγουν οι επιβάτες, απάντησε: «Αυτό προφανώς σας το είπε κάποια επιβάτης. Δεν είναι κι εύκολο σε κλάσματα του δευτερολέπτου να ανοίξει τις πόρτες. Καλώς έπραξε ο οδηγός. Φώναξε τους επιβάτες να πάνε προς το μέρος του και έπραξε σωστά. Εάν ήταν σφοδρή η σύγκρουση και πετάγονταν το λεωφορείο στον αέρα, τι θα λέγαμε; «Γιατί άνοιξε τις πόρτες ο οδηγός;»».

Με τον κ. Σιωρίκη να συμπληρώνει: «Σαν συνδικάτο έχουμε στείλει πολλά έγγραφα. Αναλογιζόμαστε και τους επιβάτες, γιατί παλιά το λεωφορείο κατέβαινε τη Λιοσίων. Όμως, έγινε αυτή η παράκαμψη για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο αυτής της περιοχής. Είναι ένα επικίνδυνο σημείο και ειδικά τις ώρες αιχμής, πραγματικά θα δείτε πολλά αυτοκίνητα και ΙΧ που μένουν πάνω στις γραμμές».

Δείτε το βίντεο του newsbeast.gr:

Βίντεο-ρεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: