Αλλαγές στον ΚΟΚ – Η πρόταση του Υπουργείου για να μειωθούν τα πρόστιμα και να υπάρξουν ευκολίες πληρωμής στην εξόφληση

Αλλαγές στον ΚΟΚ   Η πρόταση του Υπουργείου για να μειωθούν τα πρόστιμα και να υπάρξουν ευκολίες πληρωμής στην εξόφληση

Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς το Μεταφορών, αλλάζουν πολλά στον ΚΟΚ, με σκοπό να μειωθούν τα πρόστιμα και να υπάρξουν και ευκολίες πληρωμής στην εξόφλησή τους. Η απόφαση αυτή για αλλαγή τακτικής ήρθε μετά την αδυναμία λόγω της κρίσης να πληρώνουν οι πολίτες τα πρόστιμα από τις τροχαίες παραβάσεις, με αποτέλεσμα αυτά τα να μεταφέρονται στις εφορίες και να είναι απλά ληξιπρόθεσμες οφειλές, χωρίς το να μπορεί να τα εισπράξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit στην πρόταση του αρμόδιου υπουργού, κ. Πανούση περιλαμβάνεται το ενδεχόμενο αντί για αφαίρεση πινακίδων να πρέπει ο που κάνει την να προσφέρει κοινωφελή εργασία.

Μάλιστα, το σχέδιο για μείωση των προστίμων και ελαστικοποίηση τους θα αφορά μόνο τις απλές παραβάσεις όπως για παράδειγμα την παράνομη στάθμευση.

Σχετικά με τις πιο μεγάλες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε αυτές δεν προβλέπεται καμία αλλαγή και ίσως να εξετάζεται το ενδεχόμενο διευκολύνσεων στην πληρωμή του προστίμου με δόσεις. Σε αυτές τις βαριές παραβάσεις συγκαταλέγονται, η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότηση, η παραβίαση του όριου ταχύτητας, και η οδήγηση υπό την επήρεια του αλκοόλ.

Φυσικά, όλες αυτές οι αλλαγές είναι στο πλαίσιο των προτάσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και δεν πρόκειται για αποφασισμένες αλλαγές, καθώς αρμόδιο υπουργείο είναι το Μεταφορών.

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: