Αλ. Τσίπρας: Αυτοδυναμία και συμφωνημένη λύση

Αλ. Τσίπρας: Αυτοδυναμία και συμφωνημένη λύση

Αλ. Τσίπρας: Αυτοδυναμία και συμφωνημένη λύση

Είπε χαρακτηριστικά:Διαπραγμάτευση σημαίνει ότι θέλουμε συμφωνημένη λύση. Σχετικά με το χρέος και τη δανειακή σύμβαση που θα επαναδιαπραγματευτούμε, δεν είναι στις προθέσεις μας να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες, εκτός αν μας εξαναγκάσουν, παρόλο που πιστεύω ότι κανένας δε θα μας εξαναγκάσει σε μονομερείς ενέργειες, γιατί κανείς δε θα ωφεληθεί από μια τέτοια εξέλιξη στην καρδιά της Ευρώπης.

Η Ελλάδα με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα βγει από το Μνημόνιο χωρίς νέα μέτρα λιτότητας. Αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο.

Θα αναθεωρήσουμε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 20152018 με δημοσιονομικούς στόχους, αλλά χωρίς μέτρα λιτότητας. Και ο πυρήνας του προγράμματός μας θα είναι μέρος αυτού του μεσοπρόθεσμου σχεδίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εφαρμογή αυτού του νέου προγράμματος, θα είναι στη δικαιοδοσία αποκλειστικά της ελληνικής κυβέρνησης. Ο προϋπολογισμός μας θα είναι πρωτογενώς ισοσκελισμένος και η διαπραγμάτευση με τους εταίρους θα αφορά το χρέος, έτσι ώστε η εξυπηρέτησή του να πέσει από το 5% σε κάτω από 2% ετησίως

Ο Αλ. Τσίπρας προανήγγειλε κατάργηση της λιτότητας και του Μνημονίου μέσω του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αντικατάστασή τους με το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης που παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, το οποίο και χαρακτήρισε δημοσιονομικά ισορροπημένο, τονίζοντας επίσης πως δεν δημιουργεί νέα ελλείμματα.

Σχετικά με το χρέος δήλωσε: Το ΔΝΤ κατέχει μέρος χρέους, το οποίο πρέπει να αποπληρωθεί. Το χρέος που κατέχει η ΕΚΤ και πιστεύω σε αυτό έχει και ο κ. Ντράγκι ευήκοα ώτα μπορεί να επιμηκυνθεί. Στο θεσμικό χρέος προς τον ESM και τις χώρες της Ευρωζώνης, ένα χρέος που είναι περίπου 200 δις, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αναδιαρθρωθεί. Δηλαδή ένα μεγάλο μέρος του να κουρευτεί ή να διαγραφεί, όπως έγινε με τη Γερμάνια το 1953 σε μια στιγμή αλληλεγγύης.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: