Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Επανεκλογή για Γκας Μπιλιράκης και Τζον Σαρμπάνης

Θετικό ήταν το πρόσημο για τους περισσότερους ομογενείς Βουλευτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ καθώς τέσσερις από τους πέντε επανεξελέγησαν στις ενδιάμεσες εκλογές.

Μετά τους Κρις Πάππας και Νικόλ Μαλλιωτάκη, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συνεχίσουν να αποτελούν και οι Γκας Μπιλιράκης και Τζορτζ Σαρμπάνης.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Κύρηκα στην 12η Περιφέρεια της Φλόριντα ο Γκας Μπιλιράκης επικράτησε με σημαντική διαφορά έναντι της Δημοκρατικής Κίμπερλι Γουόκερ καθώς στο 97% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Μπιλιράκης συγκέντρωνε πάνω από το 70%.

Στην 3η Περιφέρεια του Μέριλαντ, διατηρώντας στην μεγαλύτερη διάρκεια της καταμέτρησης μια διαφορά ανώτερη των 10 ποσοστιαίων μονάδων, ο Τζον Σαρμπάνης επανεξελέγη για μια ακόμη χρονιά στα έδρανα του Κονγκρέσσου, επικρατώντας της Γιουρίπζι Μόργκαν.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα αποκτά έναν ακόμη σύμμαχο στο Κονγκρέσσο, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου. Ο λόγος για τον Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ, τον γιο του φιλέλληνα επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπόμπ Μενέντεζ, ο οποίος, στην 8η Περιφέρεια του Νιού Τζέρσεϊ ανακηρύχθηκε νικητής έναντι του Ρεπουμπλικανού Μάρκος Αρόγιο.

Αντίθετα, ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την επί Βουλευτή της 1ης Περιφέρειας, Ντίνα Τάιτους, η οποία στο 63% της ενσωμάτωσης προηγείτο του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της, Μαρκ Ρόμπερτσον, όμως η καταμέτρηση συνεχίζεται.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: