Αγρίνιο: Δέκα επιθέσεις με ναφθαλίνη στα γuμνάσια της πόλης

Η εκπαιδευτική κοινότητα και οι αστυνομικές αρχές του Αγρινίου έχουν σημάνει συναγερμό μετά τις συνεχόμενες ρίψεις ναφθαλίνης στα σχολεία. Παρόλο που μόλις την Πέμπτη σημειώθηκαν ρίψεις σε δύο σχολεία, αδυνατούν να εντοπίσουν τους δράστες.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Πέμπτης, άγνωστοι έριξαν ναφθαλίνη στον εσωτερικό χώρο του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου και εξαφανίστηκαν. Μόλις άνοιξε το σχολείο, διαπιστώθηκε το πρόβλημα και ειδοποιήθηκαν η Αστυνομία και συνεργεία καθαρισμού, ενώ για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα υγείας στους μαθητές και τους καθηγητές δεν έγιναν μαθήματα.

Στο σύνολό τους τα κρούσματα ανέρχονται σε 10 στα γuμνάσια της πόλης, που δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά. Οι συχνές περιπολίες που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί έξω από τα σχολικά συγκροτήματα, δεν έχουν αποφέρει καρπούς και οι φαρσέρ συνεχίζουν ανενόχλητοι την δράση τους.

Οι επιθέσεις αυτές ξεκίνησαν στις αρχές Οκτωβρίου ως τακτική ορισμένων μαθητών για να μην κάνουν μάθημα. Τότε, μάλιστα, ο διευθυντής του σχολείου είχε υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων για απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Το φαινόμενο, ωστόσο, πήρε διαστάσεις καθώς μέσα σε έντεκα ημέρες έχουν καταγραφεί συνολικά δέκα παρόμοια κρούσματα χωρίς, ωστόσο, να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα σε μαθητή που εισέπνευσε ναφθαλίνη.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: