Αγώνας δρόμου για να κλείσει η συμφωνία, συνεχείς υποχωρήσεις της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια

Συνεχίζονται και σήμερα Παρασκευή οι συνομιλίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των δανειστών προκειμένου να κλείσουν τα θέματα των κόκκινων δανείων, τα ισοδύναμα στο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και οι 100 δόσεις, ώστε να επέλθει συμφωνία και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκταμίεση της δόσης των 2 δις ευρώ.

«Πιστεύω ότι μέχρι το Σάββατο θα έχουμε κλείσει όλα τα εκκρεμή θέματα ώστε να δοθεί θετικό σήμα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης. Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα, το προγραμματισμένο Eurogroup, αν υπάρξει συμφωνία, θα ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σάββατο θα έχει επιτευχθεί συμφωνία ώστε την Κυριακή ή νωρίς τη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί το προπαρασκευαστικό Euroworking Group.

Κατά τη χθεσινή διαπραγμάτευση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η ελληνική πλευρά εκπροσωπήθηκε από το διαπραγματευτικό δίδυμο των κ.κ. Ευ. Τσακαλώτου και Γ. Σταθάκη, χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φέρεται διατιθεμένη να κατεβάσει τα όρια προστασίας κάτω και από αντικειμενική αξία ακινήτων 180.000 ευρώ. Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσίασε χθες το γερμανικό πρακτορείο MNI, η τρόικα έχει απορρίψει την ελληνική πρόταση που κάλυπτε το 65% των «κόκκινων δανείων», ενώ η νέα αναθεωρημένη πρόταση που θα συζητηθεί και σήμερα προστατεύει περίπου το 25% με 30% των περιπτώσεων, ενώ προβλέπει ότι θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών από τον Ιανουάριο του 2018 και μετά.

Action24.gr-Politiki

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: