Αγωγή κακοδικίας κατά της Τουλουπάκη κατέθεσε η Ράικου

Αγωγή κακοδικίας εναντίον της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας η προκάτοχός της Ελένη Ράικου.

Η κα. Ράικου επικαλείται παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός προσέφυγε μαζί με τον σύζυγό της Λάζαρο Καρνέση, για τον οποίο δημοσιεύματα ανέφεραν πως ήταν στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis.

Για τη διαρροή οι προσφεύγοντες θεωρούν υπεύθυνη την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη καθώς και συνεργάτες της και για το λόγο αυτό κατέθεσαν την αγωγή ζητώντας αποζημίωση.

Ο σύζυγος της Ελένης Ράικου σε δημόσια τοποθέτησή του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι το 2009 είχε λάβει το ποσό των 1.000 ευρώ για τη συμμετοχή του σε ομαδική μελέτη γιατρών για λογαριασμό της NOVARTIS και πως η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη.

Ο κ. Κορνέσης είχε αποδώσει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε στοχοποίηση της συζύγου του εισαγγελικής λειτουργού. Για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί από τον ίδιο και μήνυση.

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: