Αυτό είναι το πρώτο «αμφίβιο» λεωφορείο που διασχίζει ποτάμια στο Αμβούργο (βίντεο)

Topnews App: Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση

Μετά την πρωτοπορία της Λυών, η οποία παρουσίασε τα πρώτα λεωφορεία χωρίς οδηγούς, που θα κυκλοφορούν πειραματικά για ένα χρόνο, το Αμβούργο, μας έκανε γνωστό, το πρώτο λεωφορείο που διασχίζει ποτάμια!

Ο λόγος για το Hafencity Riverbus, το πρώτο αμφίβιο λεωφορείο που του πρώτους δύο μήνες λειτουργίας του έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 6.000 επιβάτες στο Αμβούργο.

Δημιουργός του είναι ο Fred Franken, που ξεκίνησε το εγχείρημά του με μία αντίστοιχη επιχείρηση στη Σιγκαπούρη και περίμενε 18 ολόκληρα χρόνια μέχρι η νομοθεσία στην Ευρώπη, να του επιτρέψει να κάνει κάτι αντίστοιχο και εδώ. Αφού πήρε την κατάλληλη έγκριση τύπου, έφερε και στο Αμβούργο τα πρώτα αμφίβια οχήματα.

Σημειώνεται ότι η βάση για τη δημιουργία του συγκεκριμένου οχήματος στηρίζεται σε σασί της MAN, ενώ το Hafencity Riverbus έχει τροποποιηθεί στο κάτω μέρος από ουγγρική εταιρία. Το λεωφορείο αυτό αποτελεί μεγάλη τουριστική ατραξιόν και προσελκύει πολύ κόσμο.

Ο Franken αναμένεται στο άμεσο μέλλον να παραγγείλει επιπλέον αμφίβια οχήματα για να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την επιχείρησή του.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: