Αυτό είναι το μαγικό κέικ που τρέλανε το ίντερνετ


Από την Άννα Ευθυμίου,

Μετά το milkshake με ντόνατ, το cronut και το παγωτό σε χωνάκι βάφλας, έφτασε το νέο γλυκό που έκανε το ίντερνετ να παραμιλά και δεν είναι άλλο από ένα κέικ! Ο λόγος για το “μαγικό κέικ”, το γλυκό που έγινε viral τις τελευταίες ημέρες και κερδίζει τις εντυπώσεις όχι μόνο για τη νοστιμιά αλλά και την ξεχωριστή του εμφάνιση.

Το μαγικό κέικ φτιάχνεται με όλα τα υλικά ενός απλού κέικ (αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, βούτυρο και γάλα), αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα κέικ χωρισμένο σε τρια επίπεδα, το καθένα με διαφορετική σύσταση. Η κορυφή του κέικ είναι ανάλαφρη και αφράτη σαν κέικ, η μεσαία στρώση κρεμώδης, ενώ η βάση γίνεται πλούσια και πηχτή σαν fudge. Κάθε μπουκιά φέρνει διαφορετικές υφές στο στόμα και το αποτέλεσμα συναρπάζει!

Το μυστικό οφείλεται στη διαχείριση των υλικών κατά την προετοιμασία του κέικ. Τα ασπράδια των αυγών και η ζάχαρη χτυπιούνται ξεχωριστά και στη συνέχεια προστίθενται απαλά στο μείγμα, ώστε ο αέρας να μη χαθεί και να δημιουργηθούν οι διαφορετικές στρώσεις. Επίσης το κέικ ψήνεται στους 150οC και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς αν ψηθεί λιγότερο ή περισσότερο, οι στρώσεις θα καταστραφούν. Στην ουσία, το μείγμα του κέικ διαχωρίζεται σε επίπεδα κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Χρειάζεται αρκετή δουλειά αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!



Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: