Αυτό είναι κι επίσημα το αρχαιότερο χρώμα στον κόσμο

Σύμφωνα με έρευνα του , το ροζ είναι 500 εκατομμύρια χρόνια παλαιότερο από από τις χρωστικές που παράγονται από αρχαίους ωκεάνιους οργανισμούς που μέχρι σήμερα θεωρούνταν οι αρχαιότερες.

Η ανακάλυψη έγινε από την Dr Nur Gueneli στα πλαίσια των διδακτορικών σπουδών της, η οποία απεφάνθη ότι τελικά το ροζ είναι τα πιο αρχαίο χρώμα απ” όλα. Πρόκειται για μία έρευνα που έγινε στην έρημο Σαχάρα, στη Δυτική Αφρική, όπου και ανακαλύφθηκαν ροζ χρωστικές ουσίες σε γεωλογικά στοιχεία. Για να καταλήξουν σε αυτό το αποτέλεσμα, οι επιστήμονες, συνέθλιψαν βράχους, προκειμένου να αναλύσουν τα μόρια των αρχαίων οργανισμών εντός τους. Έτσι, το φωτεινό ροζ, κατέληξε η Dr Gueneli, είναι το μοριακό απολίθωμα της χλωροφύλλης που παρήγαγαν αρχαίοι φωτοσυνθετικοί οργανισμοί, οι οποίοι κατοικούσαν σε ωκεανό που έχει πλέον εξαφανιστεί.

Το λαμπερό ροζ λοιπόν, το αρχαιότερο των χρωμάτων είναι αυτό εσύ αποκαλείς πια millennial pink (βέβαια δεν έχουμε εικόνα από την αρχαιότερη εκδοχή του ροζ για να κάνουμε σωστή σύγκριση) και δίνει στο street style σου μία ρομαντική, κομψή και λαμπερή πινελιά. Φυσικά οι αποχρώσεις του πια είναι πολλές, από παστέλ μέχρι neon, αλλά ακόμα κι αν δεν είναι επίσημα το χρώμα της χρονιάς, είναι το αρχαιότερο και έχει την ίδια δυναμική στο στιλ σου. Απόδειξη, τα looks που θα δεις ευθύς αμέσως.

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/hoskelsa

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: