Αυτά κερδίζει, αυτά χάνει ο Τσίπρας

Αυτά κερδίζει, αυτά χάνει ο Τσίπρας

Επανεκκίνησαν οι εργασίες της Συνόδου με συμβιβαστική πρόταση στο τραπέζι, όπως ανακοίνωσε ο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Προτείνουν στην Σύνοδο Κορυφής οι , Τουσκ, Μέρκελ και Ολάντ την συμβιβαστική λύση για την Ελλάδα.Η Ελλάδα επιδιώκει μικρότερη συμμετοχή του ΔΝΤ στο 3ο πρόγραμμα διάσωσης και να έχει περιορισμένο ρόλο.
 

Με τις μέχρι τώρα δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας:

Πέτυχε

Να αποσυρθεί – τουλάχιστον προσωρινά η απειλή του προσωρινού από το τελικό κείμενο. Ωστόσο υπήρχαν ηγέτες που επέμεναν να παραμείνει στο σχέδιο συμπερασμάτων η απειλή.

Να αποσυρθεί η μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ και των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δισ. σε fund στο Λουξεμβούργο. Παρά ταύτα οι εταίροι επέμεναν μέχρι τελευταίας στιγμής με παραλλαγές.

Εχασε:

Την εγκατάλειψη του ΔΝΤ – το ταμείο θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Η ιδέα του Ταμείου με τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας, παραμένει. Πιθανότατα θα έχει λιγότερα δισ. από περιουσιακά στοιχεία, αν και η έδρα του ίσως να παραμείνει στην Αθήνα.

Οριστικά – και ίσως και εγγράφως – εγκαταλείπει την ιδέα της διαγραφής του χρέους. Παραμένει απλώς η ιδέα της αναδιάρθρωσης.

Με την επανέναρξη της Συνόδου Κορυφής στις 05:20 τα ξημερώματα, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δύο μείζονα ζητήματα παραμένουν ανοικτά. Τα σημεία που έχουν κολλήσει, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι από τις Βρυξέλλες είναι η παραμονή του ΔΝΤ μετά τον Μάρτιο του 2016 και το σχέδιο για το ταμείο με περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας για να αποπληρώνεται το ελληνικό χρέος. Η Ελλάδα δεν θέλει να είναι ύψους 50 δις ευρώ και ασφαλώς αντιδρά στο να έχει έδρα στο Λουξεμβούργο.

 

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: