Αυτά είναι τα 20 καλύτερα Ελληνικά κρασιά του 2017

Αυτά είναι τα 20 κρασιά του Ελληνικού αμπελώνα που πήραν τις υψηλότερες βαθμολογίες από την ομάδα του Oinos την χρονιά που πέρασε.

Κρασιά απ΄όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι την Θράκη και από τα Επτάνησα μέχρι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δοκιμάστηκαν και επιλέχθηκαν με βάση την ποιότητα, την αξία, την τυπικότητα αλλά και την μοναδικότητα τους.

20.

Κτήμα Άλφα Ροζέ 2016

Περιοχή: Αμύνταιο, Π.Γ.Ε. Φλώρινα
Ποικιλία: Ξινόμαυρο

Ένα από τα best-seller ροζέ κρασιά του φετεινού καλοκαιριού. Σε άρθρο του στο The Drinks Business, ο Patrick Schmitt MW, συμπεριλαμβάνει το λαμπερό αυτό ροζέ από το Αμύνταιο, στα 9 ροζέ κρασιά που πρέπει να δοκιμάσουμε πριν πεθάνουμε… Αν και το ροζέ θεωρείται πλέον το επίσημο κρασί του καλοκαιριού, κερδίζοντας ολοένα και περισότερους φαν αυτή την ξένοιαστη εποχή του χρόνου, τα πράγματα δείχνουν ότι το ροζέ ήρθε για να μείνει προσφέροντας επίγειες απολαύσεις καθ” “ολη τη διάρκεια του χρόνου.

Από την πλέον ψυχρή αμπελουργική περιοχή της χώρας φτιαγμένο από το πολυδύναμο Ξινόμαυρο, το Κτήμα Άλφα ροζέ, έρχεται σε μια πολύ όμορφη φιάλη που μας θυμίζει το Whispering Angel Chateau D’Esclans.

Χρώμα ροζέ του σολομού. Λαχταριστά αρώματα φρεσκάδας από κεράσια, φράουλες, ρόδι, spicy βατόμουρο και λεπτές ανθικές νότες που δεν αφήνουν την αίσθηση του καλοκαιριού να απομακρυνθεί. Στο στόμα το Provence-style ξηρό αυτό κρασί είναι εύπλαστο και κομψό χωρίς να παραβιάζει την ζωντάνια. Τον ουρανίσκο πλημμυρίζουν χυμώδη κόκκινα φρούτα σε συνδυασμό με ελαφριές νότες από ραβέντι σε ένα ισορροπημένο σύνολο με τραγανή οξύτητα που επιτείνει την φρεσκάδα και την ένταση του φρούτου. Τελειώνει αφήνοντας μια γλυκιά φρουτώδη ανάμνηση και επιθυμία για ακόμα μια γουλιά…

Ιδανικό για καλοκαιρινές σαλάτες, λαχανικά, γαλοπούλα, καλοκαιρινά πιάτα ελληνικής κουζίνας, θαλασσινά, ιδιαίτερα γαρίδες.

Τιμή: 13,50€
Βαθμολογία: 90/100

19. Ιππέας Κίκονες 2014

δείτε την συνέχεια στο krasiagr.com

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: