Αυστρία: Συναγερμός για τρομοκρατικές επιθέσεις σε εκκλησίες της Βιέννης – Στους δρόμους η Αντιτρομοκρατική

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στη Βιέννη με τις αρχές να βρίσκονται επί ποδός υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων σε εκκλησίες, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Μέσω Twitter, η αστυνομία της αυστριακής πρωτεύουσας ανέβασε το ακόλουθο μήνυμα επισημαίνοντας ότι, πίσω από τις επιθέσεις, βρίσκονται ισλαμιστές τρομοκράτες.

«Η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και Πληροφοριών έλαβε πληροφορίες ότι σχεδιάζεται επίθεση ισλαμιστών στη Βιέννη. Οι απειλές αφορούν εκκλησιαστικά ιδρύματα».

Μέλη της Αντιτρομοκρατικής και περιπολικά έχουν αναπτυχθεί σε πολλά σημεία της της αυστριακής πρωτεύουσας, όπως γράφει το σχετικό δημοσίευμα.

Ως προληπτικό μέτρο έχει δοθεί εντολή για «εντατική επιτήρηση και φύλαξη νευραλγικών χώρων στη Βιέννη. Για το λόγο αυτό, εκατοντάδες ένστολοι έχουν αναπτυχθεί στους δημόσιους χώρους.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικές αρχές της Βιέννης δεν μπορούν να εκτιμήσουν πόσο θα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Υποστήριξαν, ωστόσο, ότι εάν υπάρχει συγκεκριμένος κίνδυνος για τους πολίτες σ΄ένα συγκεκριμένο σημείο, θα υπάρξει έγκαιρη προειδοποίηση από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αυστριακής εφημερίδας «Krone», υπάρχουν ενδείξεις από τις μυστικές υπηρεσίες της Αυστρίας ότι οι εκκλησίες κοπτών θα μπορούσαν να γίνουν στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: