ΗΠΑ: «Διπλή καταιγίδα» πλήττει τις δύο ακτές της χώρας – Σχολεία έκλεισαν, πτήσεις και εκλογές ακυρώθηκαν

Ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις πλήττουν σήμερα τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας διακοπές ρεύματος και την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων, τη στιγμή που η δυτική ακτή δοκιμάζεται επίσης από δύο καταιγίδες και έναν ασυνήθιστα βροχερό χειμώνα.

«Διπλή καταιγίδα! Μία σε κάθε ακτή», προειδοποίησε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS) κάνοντας λόγο για πιθανές «μεγάλες πλημμύρες στην Καλιφόρνια» και για «τον κίνδυνο, αν όχι την αδυναμία, να ταξιδεύσει κανείς στα βορειοανατολικά λόγω του χιονιού και των παράκτιων πλημμυρών».

Στα βορειοανατολικά, «οι πιο σημαντικές επιπτώσεις αναμένονται μέχρι τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη» με «σφοδρές χιονοπτώσεις» και «ισχυρούς ανέμους», προειδοποίησε η NWS.

«Αν δεν υπάρχει ανάγκη να οδηγήσετε, κάντε μας τη χάρη και μην βγείτε στους δρόμους. Υπάρχουν παντού ηλεκτρικά καλώδια, παντού δέντρα και η κατάσταση θα δυσκολέψει», προειδοποίησε η τοπική αστυνομία στην κομητεία Μπερκσάιρ της Μασαχουσέτης, όπου έπεσαν έως και 71 εκατοστά χιονιού.

Αυτό το διπλό φαινόμενο στις δύο ακτές, μάλλον σπάνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνεται έπειτα από πολλά ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως μια σειρά από καταιγίδες τον Ιανουάριο στην Καλιφόρνια, που προκάλεσαν τον θάνατο 20 ανθρώπων και πολύ έντονες χιονοπτώσεις στα τέλη Δεκεμβρίου στο Μπάφαλο και τη γύρω περιοχή του, βορείως της πολιτείας της Νέας Υόρκης, που ήταν αιτία να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 39 άνθρωποι.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: