Αεροπλάνο της Emirates πέταγε για σχεδόν 14 ώρες με μια τρύπα στο πλάι!

Ευτυχώς το συμβάν που προκάλεσε την τρύπα δεν επηρέασε ούτε την άτρακτο, ούτε τη δομή του αεροσκάφους και η προσγείωση πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους επιβάτες μιας πολύωρης πτήσης της Emirates αφού, κατά την αποβίβασή τους από το αεροσκάφος, διαπίστωσαν ότι υπήρχε στη μία πλευρά του μια μεγάλη τρύπα.

Σύμφωνα με τη βρετανική Independent, το εν λόγω Airbus A380 εκτελούσε την 1η Ιουλίου το δρομολόγιο Ντουμπάι-Μπρισμπέιν και ορισμένοι επιβάτες πιστεύουν ότι η ζημιά στο σώμα του αεροσκάφους προκλήθηκε κατά την απογείωση ή λίγο μετά.

Παρόλο που το «superjumbo» παραμένει από την Παρασκευή στο Αεροδρόμιο του Μπρισμπέιν, η Emirates υπογραμμίζει σε δήλωσή της ότι το συμβάν που προκάλεσε την τρύπα δεν επηρέασε ούτε την άτρακτο, ούτε τη δομή του αεροσκάφους. Όπως εξηγεί, ένα από τα ελαστικά «έσκασε» και προκάλεσε ζημιά σε ένα μικρό μέρος του αεροδυναμικού «φέρινγκ», δηλαδή του εξωτερικού περιβλήματος του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την Aviation Herald, οι πιλότοι της πτήσης EK430 επικοινώνησαν με τον πύργο ελέγχου στον αερολιμένα του Μπρισμπέιν λίγο πριν την προσγείωση, για να ενημερώσουν ότι υποψιάζονταν πως υπήρχε πρόβλημα με έναν από τους τροχούς, το οποίο είχε προκληθεί κατά την απογείωση, και να ζητήσουν να βρίσκονται κοντά μονάδες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Τελικά το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια και όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν σώοι και αβλαβείς. Ωστόσο, το θέαμα της μεγάλης τρύπας στο πλάι του αεροσκάφους δεν είναι κάτι που θα ξεχάσουν σύντομα…

«Ακούστηκε ένα μεγάλο “μπαμ” και ένιωσα να τραντάζεται το πάτωμα. Το πλήρωμα του αεροσκάφους κράτησε την ψυχραιμία του, διέξοψε το σερβίρισμα του φαγητού και άρχισε να επικοινωνεί για τους απαιτούμενους ελέγχους» είπε στην αυστραλιανή Courier Mail ένας από τους επιβάτες, που άκουσε έναν ανησυχητικό θόρυβο περίπου 45 λεπτά μετά την απογείωση.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: