83 ιστορικά αυτοκίνητα θα πάρουν μέρος στο 50ο «Επετειακό» ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ

Με επίκεντρο την Καλαμάτα για τέσσερις ημέρες 83 ιστορικά αυτοκίνητα, θα πάρουν μέρος στο 50ο «Επετειακό» ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ . Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την Καλαμάτα την Πέμπτη 29/09/22 και θα τερματίσει  την Κυριακή 02/10/2022 στο ίδιο σημείο της εκκίνησης.

Οι όμορφες κυρίες που στο  πέρασμα τους πριν από μερικές δεκαετίες όλοι έστρεφαν να τις θαυμάσουν θα παραταχθούν στην  κεντρική πλατεία της Καλαμάτας (Πλατεία Β. Γεωργίου). Συνολικά στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή  83 ιστορικά αυτοκίνητα με πληρώματα από 9 χώρες. Τα αυτοκίνητα αυτά έχουν ημερομηνία  κατασκευής από το έτος 1923 έως το έτος 2001.

Χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες. Την Classic Regularity με ΜΩΤ έως 50 χλμ/ω, την Time Trophy με συγκεκριμένα σημεία δορυφορικής μέτρησης, και την Touring με χαμηλότερες ΜΩΤ και με περισσότερο περιηγητικό χαρακτήρα.

Τις ημέρες του αγώνα, τα πληρώματα των δύο πρώτων κατηγοριών θα διανύσουν συνολικά 680 χλμ. με 24 ειδικές δοκιμασίες (περίπου 140 χλμ.). Τα πληρώματα της κατηγορίας Τouring θα κάνουν 100 χλμ σε 16 ειδικές διαδρομές και η συνολική απόσταση που θα καλύψουν είναι 610 χλμ. .

Τα αυτοκίνητα θα περάσουν από μαγευτικές περιοχές της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας ενώ η χρονομέτρηση θα γίνει δορυφορικά από την εταιρεία ANUBE SPORT.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς συμμετέχοντες θα βρίσκονται ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και υψηλόβαθμα στελέχη της FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens ), καθώς και πολυνίκες αγωνιζόμενοι.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Πέμπτη 29/09 στις 10.30 στα Ίσθμια και η πρώτη στάση θα γίνει στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας μετά από περίπου δύο ώρες. Η δεύτερη στάση θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, όπου ο Δήμος θα προσφέρει στα πληρώματα σνακ και αναψυκτικά. Η πρώτη μέρα τελειώνει με την άφιξη των αγωνιζομένων μέσω Ταϋγέτου στο ξενοδοχείο Elite City Resort στην Καλαμάτα περίπου στις 18.30.

Την Παρασκευή 30/09, ο αγώνας θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας (Πλατεία Β. Γεωργίου) στις 10.45 με κατεύθυνση Καρδαμύλη, Αρεόπολη και τερματισμό του πρώτου σκέλους στον Γερολιμένα. Κατά την επιστροφή από την Ανατολική Μάνη θα υπάρχει μια στάση μίας ώρας στην κεντρική πλατεία της Αρεόπολης, όπου θα προσφερθούν σνακ και αναψυκτικά.

Η επιστροφή από την Αρεόπολη προς την Καλαμάτα θα γίνει μέσω Οίτυλου, Στούπας και Καρδαμύλης, περίπου στις 19.00.

Το Σάββατο 01/10, ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11.00 από το ξενοδοχείο Elite City Resort με κατεύθυνση την Κορώνη, μέσω Πεταλιδίου, και μετά από μια στάση, θα συνεχίσει μέσω Μεθώνης προς την Πύλο για τον τερματισμό του Ράλλυ, περίπου στις 15.30.

Το βράδυ του Σαββάτου στις 21.00 έχει προγραμματιστεί η επίσημη απονομή των επάθλων – gala dinner – όπου θα βραβευθούν οι νικητές του αγώνα.

Η Κυριακή 02/10 είναι ελεύθερη μέρα, ωστόσο έχει προγραμματιστεί για τα πληρώματα, πριν την επιστροφή για την Αθήνα, επίσκεψη στις 12.45 στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θα υπάρχει ακόμη μια ξεχωριστή βράβευση παρατηρητικότητας κατά τη διάρκεια της πρωινής διαδρομής.

Η ΦΙΛΠΑ ευχαριστεί τους χορηγούς και υποστηρικτές του αγώνα: Elite City Resort, ALLIANZ/Μ. Κουτσίκος, MyKteo Θαλάσσης, Δήμοι Καλαμάτας, Σπάρτης, Μεσσήνης & Περιφέρεια Ανατ. Μάνης, Υπ. Πολιτισμού, ΦΙΛΗΣ Glass, Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Jeep, Voyager, Ποτοποιία ΚΑΛΛΙΚΟΥΝΗΣ, iΚΤΕΟ Κηφισίας, Αρτοποιία ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Ιnteramerican, Attica Group, αλλά και τους χορηγούς επικοινωνίας: 4ΤΡΟΧΟΙ, Autoliveris, motori.gr, SNP News, AutoMania, Quattroruote

83 ιστορικά αυτοκίνητα θα πάρουν μέρος στο 50ο «Επετειακό» ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: