700 τρακτέρ στο τελωνείο του Προμαχώνα – Ένταση αγροτών με τα ΜΑΤ (Video)

Περισσότερα από 700 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και αύριο αναμένονται άλλα 150 τουλάχιστον, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Αραμπατζής, ξεκαθαρίζοντας: «Η ουρά πολλών χιλιομέτρων που έχει σχηματιστεί στην είσοδο της Ελλάδας δεν οφείλεται σε δικές μας κινήσεις, αλλά στο γεγονός ότι η έλλειψη ανθρώπων στο τελωνείο της χώρας μας δεν ευνοεί την άμεση εξυπηρέτηση των οδηγών νταλικών που θέλουν να πατήσουν επί ελληνικού εδάφους».

Όπως ο ίδιος μας διευκρίνισε, τα τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στο πάρκιν εδώ στον Προμαχώνα και μας επανέλαβε, «δεν έχουμε καμία απολύτως πρόθεση να κλείσουμε τα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία».

Παράλληλα, ο ίδιος μας επισήμανε ότι θα παραμείνουν στο σημείο για όσο καιρό χρειαστεί, σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά «είπανε ότι θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό αρχές του Φλεβάρη και στέλνουμε το μήνυμα ότι θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέσα από τα τρακτέρ μας, νύχτα και ημέρα».

Μεταξύ άλλων, μας είπε ότι σε καθημερινή βάση θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς για τα αιτήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, ενώ θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα γενικές συνελεύσεις σε όλα τα χωριά του νομού Σερρών.

Υπογραμμίζεται ότι στο νομό Σερρών αναμένεται να δημιουργηθεί άλλο ένα μπλόκο, στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, το οποίο και προετοιμάζει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Υπενθυμίζεται ότι σε συγκέντρωσή τους στη Θεσσαλονίκη, αυτοί που συντάσσονται με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις για τις 20 Ιανουαρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28του τρέχοντος μήνα, οπότε και εγκαινιάζεται η Agrotica και στη συνέχεια κάθοδο στην Αθήνα.

Τονίζεται, ότι η Πρωτοβουλία Αγροτών συνεδριάζει την Κυριακή το βράδυ στην Βέροια, προκειμένου να αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων.

Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι αγρότες – κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία, με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας Ρίζο Μαρούδα, να επαναλαμβάνει ότι «αρχές της επόμενης εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί ο ακριβής τρόπος που θα δράσουμε, όπως επίσης και θα επικυρωθούν τα σημεία που θα βγάλουμε τα τρακτέρ μας».

Ήδη, πάντως, στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας έχουν παραταχθεί περισσότερα από 600 τρακτέρ, και «πηγαίνουν και περισσότερα», ενώ από σήμερα βγαίνουν και οι συνάδελφοί τους σε Λάρισα -μεταξύ άλλων Πλατύκαμπο, Τύρναβο, Φάρσαλα και Αγιά- Τρίκαλα και Μαγνησία.

Ένταση με τα ΜΑΤ

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στον κόμβο του Προμαχώνα, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι αγρότες θέλοντας να φτάσουν στο τελωνείο. Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή τους έκλεισαν τον δρόμο και οι αγρότες αναγκάστηκαν να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους. Η «σύγκρουση» δεν ήταν ιδιαίτερα δυναμική, καθώς φαίνεται πως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν είχαν αντίστοιχες οδηγίες. Οι αγρότες κατάφεραν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό και παρέταξαν τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά από το τελωνείο.

typosthes.gr-topika

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: