25η Μαρτίου: Το επίσημο πρόγραμμα των εορτασμών της επετείου του 1821

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της ελληνικής επανάστασης

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 από την Επανάσταση του 1821. Πιο συγκεκριμένα από χθες Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή 26 Μαρτίου θα βρίσκεται ελλιμενισμένη στο λιμάνι του Πειραιά η γαλλική φρεγάτα «Languedoc», ενώ από σήμερα μέχρι τις 26 Μαρτίου θα βρίσκεται ελλιμενισμένη στον Πειραιά η ρωσική φρεγάτα «Admiral Fiota Kasatonov».

Στις 24 και 25 Μαρτίου σε ολόκληρη την Επικράτεια θα ελλιμενιστούν ελληνικά πλοία, ενώ στις 06:21 το πρωί της Πέμπτης 25 Μαρτίου θα εκτελεστούν συμβολικά 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού. 

Στις 08:00 το πρωί της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στις 08:30 θα ξεκινήσει η δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β’. 

Στις 08:31 από το πυροβολείο του Λυκαβηττού θα εκτελεσθούν συμβολικά 21 χαιρετιστήριες βολές, ενώ στις 09:20 θα ακολουθήσει στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατάθεση στεφάνων από την Αυτού Εξοχότητα την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους ξένους ηγέτες.

Στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση τμημάτων των ΕΔ και των ΣΑ, μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώπιοντης Α.Ε της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και ξένων Ηγετών.

Από τις 10:00 έως τις 11:00 θα υπάρξει διέλευση αεροσκαφών και Ε/Π κατά την ώρα της παρέλασης σε όλη την Επικράτεια. Το απόγευμα της 25ης Μαρτίου στις 18:41 θα εκτελεστούν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού. Τέλος στις 18:41 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη Υποστολή της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.


.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: