24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη, μετά την απόφαση της ΠΝΟ για 24ωρη πανελλαδική απεργία, παρά την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας να ενσωματώσει τις προτάσεις-παρατηρήσεις της Ομοσπονδίας που αφορούν το σχέδιο της υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές σε ελληνικά λιμάνια από πλοία με σημαία τρίτου κράτους.

Αφού μελέτησαν τις προτάσεις που υπέβαλε η διοίκηση της ΠΝΟ με επιστολή της την περασμένη Πέμπτη στο υπουργείο, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας Διονύσης Τεμπονέρας, αποφάσισαν να τις ενσωματώσουν στο σχέδιο της απόφασης. Παράλληλα, οι δύο άνδρες επανέλαβαν ότι το υπουργείο Ναυτιλίας παραμένει ανοιχτό στον διάλογο για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών.

Όπως δήλωσε την Δευτέρα, όμως, στην «Εφ.Συν.» ο γ.γ. της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, η προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ θα πραγματοποιηθεί κανονικά, καθώς τα αιτήματα των ναυτεργατών για τα οποία γίνεται η απεργία δεν αφορούν μόνο το σχέδιο υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές αλλά και άλλα σοβαρά ζητήματα, για τα οποία όμως δεν πήραν καμία απάντηση από το υπουργείο.

Ένα από αυτά, η κατάργηση του νόμου 4150/2013 για τις οργανικές συνθέσεις των πληρωμάτων στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια στις γραμμές Πάτρας-Ιταλίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΠΝΟ στην επιστολή της ανάμεσα στ’ άλλα ανέφερε πως εάν τελικά ο υπουργός προχωρήσει στην έκδοση απόφασης που θα δίνει τη δυνατότητα σε πλοία σημαίας τρίτων χωρών να πραγματοποιούν μεταφορές εμπορευμάτων σε ελληνικά λιμάνια, οι ναυτικοί θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι Έλληνες, αμειβόμενοι με ΣΣΕ της ΠΝΟ και ασφαλισμένοι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: