Σχεδιασμένη & μελετημένη η «εισβολή των Τούρκικων F-16 » στο FIR Αθηνών!

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στο ΓΕΕΘΑ και στο ΑΤΑ από την χθεσινή εισβολή των Τούρκικων Μαχητικών που πέρασαν αναβάθμιση των  παραβάσεων και των Παραβιάσεων !

Στη περιοχή νότια της Ρόδου όπου η Τουρκία παίζει το παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού το ΑΤΑ  ανησυχεί για την  μεγάλη συγκέντρωση Ναυτικών δυνάμεων στο ΑΚΖΑΖ  αλλά και την ταυτόχρονη υποστήριξη που έχουν από τα Τούρκικα F-16!

To  ATA  ανησυχεί αλλά και να επαγρυπνεί κυρίως για την απόσταση  και τον χρόνο που χρειάζεται να φτάσουν τα Μαχητικά μας στην Περιοχή ,αν και χθες αν και οι Τούρκοι σήκωσαν 21 Ιπτάμενα μέσα ,τα μαχητικά μας δεν επέτρεψαν στα Τούρκικα να κάνουν παραπάνω παραβιάσεις και Παραβάσεις!

Στο Βορρά τα πράγματα είναι προγραμματισμένα για την Τουρκική Αεροπορία που γυροφέρνει το νησί της Χίου αλλά εκεί η Βάση της Λήμνου δεν επιτρέπει και πολλά πολλά !

Να σημειωθεί οτι ο ΑΤΑ έστειλε F-4 κατά των Τούρκικων F-16  κρατώντας εφεδρεία τα Μιράζ και τα F-16 ….σε Λήμνο Σκύρο και αλλού !

 Να επισημανθεί όμως οτι μόνο χθες είχαμε 8 Μαχητικά  Οπλισμένα Τούρκικα και Ελληνικά …Οπλισμένα  και το λάθος είναι πανεύκολο να συμβεί με τόσα οπλισμένα στον αέρα !

Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί αν ξεκινήσει μια εμπλοκή που θα καταλήξει σε κανονική αερομαχία .Οι Τούρκοι πάντως εκμεταλλεύονται τα πάντα και δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποιούν τα CN-235  αναγκάζοντας το ΑΤΑ να σηκώνει μαχητικά !

Το έχουμε γράψει πολλές φορές και το τονίζουμε οτι οι Τούρκοι οτι κάνουν είναι σχεδιασμένο και δεν γίνεται τυχαία  ….Ακόμη και σήμερα είχαμε το ίδιο έργο να παίζεται στο ΝοτιοΑνατολικό Αιγαίο

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :   7 (2 CN-235 & 5 Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :    7
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :    -
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :      7
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :      2
ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :     -
ΠΕΡΙΟΧΗ               :     ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ



Πηγή:veteranos.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: