2 Νηστίσιμες Συνταγές για Τραγανές φλωρεντίνες Ποια θα φτιάξεις;

1. Συνταγή
Υλικά

  • 250γρ. υποβρύχιο βανίλια
  • 120γρ. γλυκόζη
  • 180γρ. αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στρώνετε ένα ταψί περίπου 25εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το υποβρύχιο με τη γλυκόζη να πάρουν μια βράση. Έπειτα, προσθέτετε και τα αμύγδαλα φιλέ και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα προσεχτικά, για να μην σπάσουν τα αμύγδαλα.

Αδειάζετε το μίγμα μέσα στο ταψί, βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Όταν ψηθεί το μίγμα και έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, το βγάζετε από το ταψί και το κόβετε σε σχήμα της αρεσκείας σας. Προσοχή θα πρέπει να κόψετε το μίγμα πριν κρυώσει.

2. Συνταγή

Υλικά: • 200 γρ. φιλέ αμυγδάλου
• 60 γρ. μαργαρίνη βούτυρο
• 120 γρ. ζάχαρη
• 2 κ.Σ. γλυκόζη (ή μέλι)

Εκτέλεση: Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου (χρησιμοποίησα ταψί για brownie 20×20εκατ για να έχει ένα σχετικά μαζεμένο σχήμα και να είναι ισόπαχες οι φλωρεντίνες – αφήστε το χαρτί μακρύτερο στις άκρες για να μπορέσετε να το τραβήξετε).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180⁰C.

Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα υλικά.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε το αμύγδαλο φιλέ.

Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού (προσπαθούμε να είναι σχετικό ισόπαχο για να ψηθεί ομοιόμορφα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να ροδοκοκκινίσει – γύρω στα 15 λεπτά μου πήρε αλλά καλό είναι να το τσεκάρετε στο φούρνο σας).

Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για μερικάλεπτά. Το κόβουμε όσο είναι ζεστό, με το ροδάκι της πίτσας ή με ένα μεγάλο μαχαίρι (αν το κάνετε σε μικρό ταψί όπως εγώ, το βγάζετε από το ταψί τραβώντας τις άκρες του αντικολλητικού χαρτιού και μπορείτε να το κόψετε και ένα μεγάλο μαχαίρι κουζίνας).

 (Δοκίμασα και έψησα μερικές στο ταψάκι για τα μάφινς και οι μισές κόλλησαν γιατί δεν τις βουτύρωσα αρκετά. Αν αποφασίσετε να τις κάνετε εκεί θέλουν καλό βουτύρωμα για να μην κολλήσουν)

Μόλις κρυώσουν τις φυλάσουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Originally posted 2017-03-08 11:30:50.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: