10 καταπληκτικές ταινίες με απρόβλεπτη πλοκή

Ανάμεσα σε εκατομμύρια ταινίες οι οποίες έχουν αρκετά προβλέψιμη πλοκή και απλή υπόθεση, υπάρχουν πραγματικά αριστουργήματα με ασυνήθιστη και απρόβλεπτη πλοκή. Μας συγκλονίζουν και μας μένουν αξέχαστες και μας καθηλώνουν.

Oldboy

Ένας συνηθισμένος άνθρωπος απάγεται από αγνώστους και μένει φυλακισμένος επί 15 χρόνια, αγνοώντας την αιτία. Όταν ξαφνικά αποφυλακίζεται, αναζητά σε ημιπαράφρονα κατάσταση τους δεσμώτες του, όμως ο άγνωστος δήμιός του συνεχίζει να ελέγχει τη ζωή του, κάνοντάς τον μια μαριονέτα σ’ ένα μακιαβελικό σχέδιο εκδίκησης. Μέγα βραβείο Φεστιβάλ Καννών 2004.

Μαύρος Κύκνος / Black Swan

Μια νεαρή μπαλαρίνα πρέπει να αποδείξει στον απαιτητικό καλλιτεχνικό διευθυντή της ότι μπορεί να ενσαρκώσει τον πρώτο ρόλο στη «Λίμνη των Κύκνων». Ταυτόχρονα, προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από την ψυχαναγκαστική μητέρα της και να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό μιας φιλόδοξης συναδέλφου της.

Ταυτότητα / Identity

Κατά τη διάρκεια μιας φοβερής καταιγίδας, δέκα άγνωστοι παγιδεύονται σε ένα απομονωμένο μοτέλ της Νεβάδα και δολοφονούνται ένας ένας, χωρίς να γνωρίζουν γιατί. Θρίλερ αγωνίας, που δανείζεται αρκετά στοιχεία από τις ιστορίες της Αγκάθα Κρίστη.

Τα τελευταία 8 λεπτά / Source Code

Ένας στρατιώτης ξυπνά στο σώμα ενός άγνωστου άντρα, σε ένα τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο. Σε οκτώ λεπτά μια βόμβα εκρήγνυται κι εκείνος γυρίζει πίσω ξανά και ξανά – μέχρι να βρει την ταυτότητα του βομβιστή.

Το κουτί / The Box

Ένα παντρεμένο ζευγάρι δέχεται μια απροσδόκητη προσφορά από έναν μυστηριώδη, παραμορφωμένο ξένο. Αν πατήσουν το κουμπί ενός κουτιού, θα κερδίσουν 1.000.000 δολάρια, αλλά κάποιος άγνωστος σ’ αυτούς άνθρωπος θα πεθάνει.

viral

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: