Σειρά-πρόκληση με θέμα τη ζωή του Θεανθρώπου

Σειρά πρόκληση με θέμα τη ζωή του Θεανθρώπου

Νέα μίνι σειρά με θέμα τη ζωή του Ιησού, που μέχρι τώρα δεν έχει δραματοποιηθεί, ετοιμάζει το History Channel, θέτοντας όμως αυτή τη φορά υπό αμφισβήτηση την ίδια την εγκυρότητά του. Γιατί σίγουρα, κάθε άλλο παρά έγκυρο είναι να εμφανίζεται ο Ιησούς στα εφηβικά και πρώτα νεανικά του ως εξορκιστής.

Η απόφαση για τη σειρά-πρόκληση προς το αίσθημα κάθε χριστιανού ελήφθη ύστερα από την επιτυχία, από άποψη τηλεθέασης τουλάχιστον, μιας άλλης σειράς, με τίτλο «The Bible», που ήδη έχει προβάλει το δίκτυο. Αυτή τη φορά, λένε οι υπεύθυνοι του καναλιού, το σενάριο θα εστιάσει στα «χαμένα χρόνια» του Χριστού.

Οπως έγραψε η ιστοσελίδα Deadline.com, παραγωγοί της σειράς είναι οι Ελι Ροθ και Ερικ Νιούμαν, βετεράνοι σε παραγωγές τρόμου, ενώ το σενάριο έχει αναλάβει ο Σκοτ Κόζακ. Η νέα σειρά, με τίτλο «The Lost Years», θα αφορά τη ζωή του Ιησού από τα δεκατρία έως τα τριάντα του χρόνια, μια περίοδο δηλαδή την οποία η Καινή Διαθήκη δεν καλύπτει.

Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα, το τρίο παραγωγών και σεναριογράφου ξέρει ήδη πως η σειρά που ετοιμάζει, βασίζεται σε θεωρίες που κάθε άλλο παρά έχουν αποδειχτεί. Για παράδειγμα, θα ακολουθήσουν την άποψη ότι ο Υιός του Θεού ξεκίνησε να κηρύττει την πίστη του ασχολούμενος αρχικά με εξορκισμούς, μέσω των οποίων απάλλασσε τους ανθρώπους από τους δαίμονές τους.

Ενώ τα Ευαγγέλια αναφέρουν εκτενώς τα θαύματα που έκανε ο Θεάνθρωπος και την ικανότητά του να θεραπεύει ασθενείς ή ακόμα και να φέρνει πίσω στη ζωή, όπως συνέβη με την ανάσταση του Λαζάρου, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε τελετές εξορκισμού. Επίσης δεν υπάρχει τέτοια αναφορά από ιστορικές ή άλλες θεολογικές πηγές.

Και ίσως τελικά αυτός να είναι ο λόγος για τον οποίο το History Channel δεν έχει ανακοινώσει τον χρόνο προβολής της σειράς, πότε ξεκινούν τα γυρίσματα, ούτε τη διάρκειά της.

Πηγή: espressonews

xespao

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: