Κουκουλόπουλος: Θέσαμε σε δοκιμασία την εθνική μας κυριαρχία, δεν θα θέσουμε και τη δημοκρατία

«Τρία τώρα, η αβεβαιότητα είναι μόνιμος σύντροφός μας. Τη συντηρούν αντιφάσεις και αβελτηρίες, εμμονές και σκοπιμότητες εντός κι εκτός Ελλάδας που υπονομεύουν, συνειδητά ή όχι , την εθνική προσπάθεια», τονίζει ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Μιλώντας στην εφημερίδα Επενδυτής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, για το οποίο είχε εκφράσει την έντονη διαφωνία του, είπε, ότι «κανένας δεν θα πάρει το σπίτι που μένουμε και αυτό σηματοδοτεί η κοινή θέση της ηγεσίας της κυβέρνησης. Τόσο οι επαγγελματίες «τρομοκράτες» της κοινής γνώμης, όσο και οι «προστάτες» της μπορούν ν’ ασχοληθούν με άλλα θέματα».

Ερωτηθείς τι εννοούσε με την έκφραση «ξεκούραστοι τεχνοκράτες» , ο κ. Κουκουλόπουλος απάντησε:»Η εντολή του Ελληνικού λαού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 ήταν σαφέστατη. Παραμονή στο και έξοδος από τα μνημόνια.

Όποιος πιστεύει ότι κατέχει την υπέρτατη αλήθεια μπορεί να δοκιμάσει την τύχη του ενώπιον του ελληνικού λαού, δεν έχει όμως το δικαίωμα να επιβάλει τις απόψεις του σε εκλεγμένους αντιπροσώπων των πολιτών. Θέσαμε σε δοκιμασία την εθνική μας κυριαρχία, δεν θα θέσουμε και τη δημοκρατία».

«Η αγιοποίηση των ανεξάρτητων φωνών, των φωτισμένων τεχνοκρατών και άλλα συναφή βρίσκουν έδαφος στην κρίση του κομματικού φαινομένου και του πολιτικού συστήματος, δεν παύουν όμως να καθοδηγούνται από σκληρά οικονομικά συμφέροντα που ρέπουν σε εξωπολιτικές λύσεις, δηλαδή αντιδημοκρατικές», τονίζει.

Ο κ. Κουκουλόπουλος υπογραμμίζει ότι «η πιο ολοκληρωμένη πρόταση είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το μεγάλο πρόβλημα με όλα τα σχέδια είναι ότι έχουν υψηλό βαθμό εξάρτησης από παράγοντες που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε και αναφέρομαι στους δανειστές μας».

«Πρέπει να έρθουμε πιο κοντά με ένα «μνημόνιο αλληλοκατανόησης». Εμείς να δεχθούμε πως έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμα και αυτοί πως έχουμε ήδη κάνει πολλά. Το βάρος πέφτει, δυστυχώς , αποκλειστικά στην δεδομένου ότι η αντιπολίτευση επαγγέλλεται την επιστροφή μας στο παρελθόν, το οποίο κατά τα άλλα καταγγέλλει!» σημειώνει.

Ερωτηθείς εάν το ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστεί με τη Ν.Δ στις δημοτικές εκλογές, επισημαίνει ότι «παρά την συρρίκνωσή του, έχει ηγεμονικό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση και δυνάμεις που αντέχουν. Ξέρουν πως θα κινηθούν γιατί έχουν άποψη για το θεσμό και τριβή με τα τοπικά προβλήματα. Δεν έχουν κατά συνέπεια καμμιά ανάγκη από κεντρικές επιλογές συμμαχιών». Ενώ, μιλώντας για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, λέει, ότι «δεν υπάρχει σοβαρή χώρα χωρίς σοβαρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα».

«Καμία εκδοχή σοσιαλδημοκρατίας δε μπορεί να υπάρξει στην που δεν θα έχει στο πυρήνα της το ΠΑΣΟΚ. Οι ιδέες του ΠΑΣΟΚ είναι κυρίαρχες και σήμερα στην ελληνική κοινωνία γι αυτό και από παντού σπεύδουν να αποδομήσουν την ιστορία μας, δεξιά μας και αριστερά μας».

Παραλληλα,τονίζει ότι η Χρυσή Αυγής δεν πρέπει να κερδίσει κανέναν δήμο. «Αυτή επιβάλλεται να είναι η ελάχιστη συμφωνία των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου. Η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστικό κόμμα και όχι το υποκατάστατο τηλεοπτικών εκπομπών εισαγγελικού τύπου όπου προσέφυγε όποιος ένιωθε αδικημένος επειδή «δεν υπάρχει ». Είναι χρέος κάθε δημοκράτη πολίτη να απομονωθεί και να αποκαλυφθεί η κτηνωδία του νεοναζισμού», προσθέτει.

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: