Κένυα: Εδώ και ένα χρόνο οι βουλευτές γνώριζαν τους στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ-Σεμπάμπ

Κένυα: Εδώ και ένα χρόνο οι βουλευτές γνώριζαν τους στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ

Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και της αστυνομίας της Κένυας, σειρά μελών του Κοινοβουλίου και… αξιωματούχων εθνικής άμυνας φέρεται να γνώριζαν εδώ και ένα χρόνο ότι η τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Σεμπάμπ προγραμμάτιζε επίθεση όπως αυτή στο εμπορικό κέντρο του Ναιρόμπι.

Όπως αναφέρει το CNN την πληροφορία είχε δώσει οι Εθνικές Μυστικές Υπηρεσίες και είχαν ενημερώσει τα μέλη του Κοινοβουλίου, τον γενικό διευθυντή της αστυνομίας και μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, καθώς και τον στρατό.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να διαβάσουν τμήμα της έκθεσης, στην οποία περιέχεται «εκτεταμένη λίστα με τρομοκρατικές απειλές από διάφορες περιοχές της Κένυας, εκ των οποίων και απειλή με στόχο το εμπορικό κέντρο Westgate».

Την ίδια ώρα, το CNN αναφέρει ότι οι ένοπλοι που έσπειραν τον θάνατο σε δεκάδες επισκεπτών του εμπορικού, βασάνισαν πολλούς από τους ομήρους.

Όπως δήλωσε γιατρός, πολλοί από τους τρομοκράτες έκοψαν τα χέρια και τη των πολιτών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις απαγχόνισαν ομήρους.

Σήμερα, Δεύτερα αναμένεται σειρά βουλευτών να έρθουν σε επαφή με τον επικεφαλής των Εθνικών Μυστικών Υπηρεσιών.

Κένυα: Εδώ και ένα χρόνο οι βουλευτές γνώριζαν τους στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ Κένυα: Εδώ και ένα χρόνο οι βουλευτές γνώριζαν τους στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ

Κένυα: Εδώ και ένα χρόνο οι βουλευτές γνώριζαν τους στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: