Qatargate – Αντόνιο Παντζέρι: Οι χλιδάτες διακοπές των 100.000 ευρώ και οι υποκλοπές των συνομιλιών

Μελάνι χύνουν τις τελευταίες ώρες τα ιταλικά ΜΜΕ για τον εγκέφαλο του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται η πολιτικός Εύα Καϊλή που είναι προσωρινά κρατούμενη.

Ποιος είναι ο στενός συνεργάτης του συντρόφου της κ.Καϊλή, ο περιβοήτος κύριος Παντζέρι που λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η δράση του καρατομήθηκε από την ιταλική αριστερά; Από τις πρώτες παραγράφους δημοσιευμάτων του ιταλικού Τύπου διαβάζει κανείς για έναν «μακιαβελικό» άνδρα που ξόδευε αστρονομικά ποσά για χλιδάτες διακοπές, ενώ γίνεται ειδική μνεία και στον ρόλο της οικογενείας του που γνώριζε για τις ατασθαλίες.

Στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος, οι επαφές με τους Καταριανούς, όπως άλλωστε και η ΜΚΟ, Fight Impunity, που ίδρυσε ο Αντόνιο Παντζέρι, το 2019, και συστάθηκε για να προωθήσει τον αγώνα κατά της ατιμωρησίας για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Λίγο μετά τη θύελλα των εξελίξεων, η ΜΚΟ άρχισε να ξηλώνεται με τα επίτιμα μέλη της να υποβάλλουν το ένα μετά το άλλο την παραίτησή τους για θέματα αρχής.

Τη στιγμή που η δόνηση των Βρυξελλών έχει γίνει αισθητή και στην Ιταλία, με την πολιτική σκηνή της χώρας και ειδικότερα με το «Άρθρο Ένα» να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, έχει σημασία να εξετάσει κανείς πώς αναφέρονται στον πρώην ευρωβουλευτή τα ΜΜΕ και τι αποκαλύπτουν.

«Ο Αντόνιο Πάντσερι και οι διακοπές των 100 χιλιάδων ευρώ: γυναίκα και κόρη γνώριζαν», είναι ο τίτλος της corriere della sera, ενώ η La Stampa στέκεται στο γεγονός ότι η σύζυγός του, σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, έχει κάνει αναφορά σε «κομπίνες» του πρώην ευρωβουλευτή.

Η La Repubblica, με τη σειρά της, υποστηρίζει ότι ο Παντζέρι και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, «φέρονται να είχαν τις πρώτες επαφές με Καταριανούς».

Το δημοσίευμα της Corriere

Στην έρευνα των Βρυξελλών για εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διαφθορά και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μεταξύ δώρων και εορτών 100 χιλιάδων ευρώ που προέκυψαν στις συνομιλίες που σημειώθηκαν και αναφέρονται στις κατηγορίες, εμπλέκονταν και η σύζυγός του Μαρία Ντολόρες Κολεόνι και η κόρη του Σίλβια Παντζέρι, οι οποίες οδηγήθηκαν στη φυλακή μετά την εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τις βελγικές αρχές.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: