Ανοιχτός διαγωνισμός για τα σήματα της ΝΕΡΙΤ – Με παραίτηση απείλησε ο Χωμενίδης

Ανοιχτός διαγωνισμός για τα σήματα της ΝΕΡΙΤ   Με παραίτηση απείλησε ο Χωμενίδης

Διαψεύδει η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ) ότι το λογότυπο που κυκλοφόρησε την Τρίτη θα εμφανίζεται στα κανάλια και στα ραδιόφωνα της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το θέμα, αλλά και τη δήλωση του Χρήστου Χωμενίδη (γνωστού συγγραφέα και μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ) ότι θα …..
παραιτηθεί εάν δεν προκηρυχθεί για το λογότυπο.
«Τα σήματα των καναλιών και των ραδιοφώνων της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Ιντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ) θα προκύψουν από ανοιχτό διαγωνισμό και θα κριθούν από επιτροπή καταξιωμένων ειδικών», δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στελέχη της ΝΕΡΙΤ διευκρίνισαν ότι το επίμαχο λογότυπο, που εμφανιζόταν σε ανακοίνωση του νέου φορέα για την ανοιχτή διαβούλευση, η οποία εκδόθηκε την Τρίτη, δεν αφορά στα κανάλια και τα ραδιόφωνα του φορέα.

Το λογότυπο δημιουργήθηκε, όπως είπαν τα ίδια στελέχη, χωρίς από έναν γραφίστα που εργάζεται στη Δημόσια Τηλεόραση. Οπως διευκρίνισαν, πρόκειται για ένα εταιρικό λογότυπο που θα χρησιμοποιείται από τη ΝΕΡΙΤ ΑΕ ως εταιρεία σε επιστολόχαρτα φακέλους κ.λπ.

Βασικό χαρακτηριστικό του λογοτύπου είναι ο κύκλος με το αρχικό «ν» σε χρώμα γαλάζιο και φόντο κίτρινο. Τα γράμματα του λογότυπου της ΝΕΡΙΤ είναι χρωματισμένα διαφορετικά στις δύο συλλαβές, γαλάζιο για την πρώτη συλλαβή «ΝΕ» και μπλε σκούρο για τη δεύτερη «ΡΙΤ», ενώ δίπλα αναγράφονται οι λέξεις Ραδιοφωνία, Ιντερνετ, Τηλεόραση.

Η αντίδραση Χωμενίδη
Ωστόσο, το λογότυπο παρουσιάστηκε την Τρίτη ως το νέο σήμα της ΝΕΡΙΤ, καθώς συνόδευε την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

«Προφανώς και ΔΕΝ είναι αυτό το λογότυπο της ΝΕΡΙΤ. Τα λογότυπα της ΝΕΡΙΤ, τόσο το εικαστικό όσο και το μουσικό, θα προκύψουν από ανοιχτό διαγωνισμό, στον οποίον θα συμμετάσχει όποιος καλλιτέχνης έχει κάτι καινούργιο να προτείνει για την Νέα Δημόσια Ραδιοφωνία-Τηλεόραση, η οποία -ως δημόσια- θα ανήκει και θα έχει τις πόρτες ανοιχτές σε όλους» έγραψε στον λογαριασμό του στο ο Χρήστος Χωμενίδης, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.

Αργότερα, όμως, όταν έγινε γνωστό ότι το εν λόγω λογότυπο κυκλοφόρησε επισήμως, ο Χρήστος Χωμενίδης επανήλθε με νέο σχόλιο, στο οποίο γνωστοποιούσε ότι θα παραιτηθεί αν παραμείνει αυτό το σήμα: «Εγώ ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΑ. Στην τελευταία συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου, συμφωνήσαμε ξανά ότι θα διεξαχθεί διαγωνισμός. Στην απίθανη περίπτωση που έχω υποσκελιστεί από τις εξελίξεις, απλώς θα παραιτηθώ» έγραψε στο facebook.

Ανοιχτός διαγωνισμός για τα σήματα της ΝΕΡΙΤ   Με παραίτηση απείλησε ο Χωμενίδης
Οταν πια ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ προχώρησε στη διευκρίνιση ότι το επίμαχο λογότυπο δεν θα εμφανίζεται ως σήμα στα δημόσια κανάλια και στα ραδιόφωνα, ο κ. Χωμενίδης έκανε νέα ανάρτηση:

«Όπως από τα πλέον αρμόδια χείλη διευκρινίστηκε, το παρόν λογότυπο θα χρησιμοποιείται μόνο για την ΝΕΡΙΤ ΑΕ ως εταιρεία, σε επιστολόχαρτα φακέλους κλπ. Το σήματα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, εκείνα που θα προβάλλονται στις οθόνες και θα ακούγονται από τα ερτζιανά, θα επιλεγούν κατόπιν ανοιχτού εικαστικού και μουσικού διαγωνισμού. Ασφαλώς δε τις συμμετοχές δεν θα τις κρίνει το Εποπτικό Συμβούλιο αλλά επιτροπή καταξιωμένων ειδικών».

Η δημόσια διαβούλευση
Εν τω μεταξύ, η ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για την διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της ΝΕΡΙΤ συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου μέσα από την ιστοσελίδα www.opengov.gr/consultations/?p=1744.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία συνιστά το πρώτο βήμα προς μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή στην κοινωνία των πολιτών, δεδομένου ότι οι σκοποί και οι προτεραιότητες που θα διαμορφωθούν θα αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία θα οργανωθεί και θα αξιολογείται διαρκώς η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: