Έβρος: Διευκρινίσεις για την τύχη 150 προσφύγων ζητά η Ύπατη Αρμοστεία

Έβρος: Διευκρινίσεις για την τύχη 150 προσφύγων ζητά η Ύπατη Αρμοστεία

Διευκρινίσεις από τη χώρα μας για την τύχη 150 Σύρων προσφύγων στον ζητά με ανακοίνωσή της, η οποία είναι αναρτημένη και στην επίσημη ιστοσελίδα της η …
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με την οργάνωση, «το απόγευμα της 12ης Νοεμβρίου η Υπατη Αρμοστεία δέχτηκε πληροφορίες ότι περίπου 150 Σύριοι πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλές οικογένειες με παιδιά, κρατούνταν από αστυνομικές δυνάμεις σε περιοχή του βόρειου Έβρου, μετά την είσοδό τους στην το πρωί της ίδιας μέρας.

Η Αρμοστεία επικοινώνησε, όπως λέει στην ανακοίνωση της, με τις αστυνομικές αρχές οι οποίες δεν επιβεβαίωσαν την άφιξη των προσφύγων και μετά από αυτό κλιμάκιο της Υ.Α. επισκέφθηκε την περιοχή Πραγγί, κοντά στην Ορεστιάδα, περιοχή για την οποία υπήρξαν οι πληροφορίες για τους Σύρους πρόσφυγες. Κάτοικοι του χωριού ανέφεραν πως είδαν μια ομάδα περίπου 80 αλλοδαπών, που βρισκόταν νωρίτερα στην εκκλησία, να μεταφέρεται με οχήματα της αστυνομίας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Παρά τις επανειλημμένες επαφές της Υ.Α. με τις αστυνομικές αρχές σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο, δεν κατέστη δυνατό για τον Οργανισμό να εντοπίσει τις δυο ομάδες Σύρων. Η Υ.Α. υπενθυμίζει πως, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3907/2011, οι νεο-εισερχόμενοι υπήκοοι τρίτων χωρών πρέπει να παραπέμπονται στις διαδικασίες Πρώτης Υποδοχής, και ζητά επειγόντως από τις ελληνικές αρχές να διερευνήσουν αναφορικά με την τύχη των 150 Σύρων.»

e-evros.gr
Έβρος: Διευκρινίσεις για την τύχη 150 προσφύγων ζητά η Ύπατη Αρμοστεία Έβρος: Διευκρινίσεις για την τύχη 150 προσφύγων ζητά η Ύπατη Αρμοστεία

Έβρος: Διευκρινίσεις για την τύχη 150 προσφύγων ζητά η Ύπατη Αρμοστεία

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: