Ζουμερή αφράτη σοκολατόπιτα



Υλικά

  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γραμμάρια.ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 115 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 240 ml γάλα
  • 270 γραμμάρια αλεύρι φαρινάπ

(Παρέλειψα το κακάο μέσα για κάποιους λόγους)μπορείτε να βάλετε 30 γραμμάρια!

Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν, προσθέτουμε την ζάχαρη, ρίχνουμε την βανίλια, το γάλα, το βούτυρο και τέλος απαλά το αλεύρι!

Τοποθετούμε στο κατάλληλο ταψί, τσερκι 28 με 30 εκατοστά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 45 με 50 λεπτά!

Σως

  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα

Ζεσταίνουμε το γάλα ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύουμε τρυπάμε την σοκολατόπιτα παντού και σε κάθε τρύπα ρίχνουμε με το κουτάλι λίγη λίγη σως θέλει υπομονή ώσπου να το πιει το αφήνουμε περίπου δυο ώρες!

Κάνουμε και ένα γλάσσο με 200 γραμμάρια κουβερτούρα και 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και μια κουτάλια της σούπας λάδι!

Ρίχνουμε το γλάσσο αφού έχει παγώσει!

Tzeni Tsanaktsidou‎



Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: