YouTuber έδωσε σε άστεγο μπισκότο με οδοντόκρεμα – Του απαγόρευσαν να έχει social media για πέντε χρόνια

Την φαεινή ιδέα να διασκεδάσει σε βάρος ενός άστεγου άνδρα είχε ένας Youtuber, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με 15 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 22.300 δολάρια.

Ο λόγος για τον φαρσέρ του YouTube, Κανγκούα Ρεν, ο οποίος πλήρωσε ακριβά την φάρσα «Oreo γεμάτο με οδοντόκρεμα» που έκανε σε έναν άστεγο άνδρα στη Βαρκελώνη, καθώς κρίθηκε ένοχος για παραβίαση της ηθικής ακεραιότητας του άστεγου. Η φάρσα αυτή, η οποία περιλαμβάνει  ένα μπισκότο γεμιστό με οδοντόκρεμα είναι μια συνηθισμένη φάρσα που γίνεται μεταξύ συγγενών και φίλων.

Καθώς ο ισπανικός νόμος επιτρέπει ποινές μικρότερες των δύο ετών για τους πρώην παραβάτες σε μη βίαια εγκλήματα να εξαγοράζονται, ο Youtuber είναι πιθανό να εξαγοράσει το χρόνο φυλάκισης, ωστόσο του απαγορεύθηκε επίσης να μην έχει λογαριασμό σε κανένα social media για τα επόμενα 5 χρόνια.

Ο Ρεν, ο οποίος έχει περίπου 1,2 εκατομμύρια followers, έκανε τη φάρσα το 2017, δεχόμενος μια «πρόκληση». Το βίντεο της φάρσας του είχε πάνω από 111 εκατομμύρια προβολές, με αποτέλεσμα να κερδίσει περισσότερα από 2.000 ευρώ μέσω διαφημίσεων που έπαιζαν στο βίντεο.

Στο βίντεο, που έχει διαγραφεί έκτοτε, ο Ρεν ανέφερε ότι «ίσως έχω ξεπεράσει λίγο τα όρια, αλλά κοιτάξτε τη θετική πλευρά: Αυτό θα τον βοηθήσει να καθαρίσει τα δόντια του, νομίζω ότι δεν τα έχει καθαρίσει από τότε που έγινε φτωχός».

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο δικαστήριο, ο Ρεν υπερασπίστηκε την πράξη του υποστηρίζοντας ότι κάνει μόνο πράγματα που γίνονται viral, καθώς στους ανθρώπους αρέσουν «άρρωστα πράγματα».

 

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: