Χρήστος Βασιλόπουλος – Ο πατέρας μου πέθανε στη φυλακή

Χρήστος Βασιλόπουλος   Ο πατέρας μου πέθανε στη φυλακήΗ εμφάνιση του Χρήστου Βασιλόπουλου συνοδεύτηκε από χαρακτηρισμούς όπως το… πολλά υποσχόμενος. Τι κι αν έκανε τηλεοπτικές και θεατρικές δουλειές; Τι κι αν όλα έμοιαζαν ότι εξελίσσονται όπως όλοι θα ονειρεύονταν;
Ο Χρήστος Βασιλόπουλος τα άφησε όλα πίσω του, έφτιαξε τη βαλίτσα του και έφυγε για την Αμερική. Πεντέμισι χρόνια μετά την πρώτη του μέρα ως μόνιμος κάτοικος του Λος Άντζελες, ο Χρήστος Βασιλόπουλος μίλησε σε περιοδικό και ανάμεσα σε άλλα περιέγραψε τον ρόλο που ονειρεύεται περισσότερο, του πατέρα.

Ένα ρόλο που ο δικός του πατέρας δεν έφερε εις πέρας με τον τρόπο που θα ήθελε ένα παιδί: Ονειρεύομαι τον εαυτό μου στο ρόλο του daddy cool. Θα ήθελα να γίνω ο πατέρας που δεν είχα ποτέ, χωρίς αυτό να ακούγεται δραματικό. Όμως μου έχει λείψει αυτή η παρουσία και νομίζω ότι μέσα από τα παιδιά θα αναπληρώσω αυτό που μου έλειψε και θα γίνω καλύτερος, και άνθρωπος και ηθοποιός.

Ο πατέρας του Χρήστου Βασιλόπουλο μπαινόβγαινε στη φυλακή, όπου και πέθανε πριν από τρία χρόνια. Ο ίδιος δεν τον έχει ζήσει: Ο πατέρας μου μου έμαθε ένα πράγμα, ίσως το πιο σημαντικό: Μέσα από τη ζωή του, μου έδειξε τι δεν πρέπει να γίνω ποτέ. Ήταν πάντα το παράδειγμα προς αποφυγήν. Γι αυτό και θα τον αγαπώ πάντα.

Ο ηθοποιός που μεγάλωσε μόνο με τη μητέρα του, εξηγεί πώς λειτούργησε το πρότυπό της σε εκείνον και πώς πρέπει τελικά, να είναι η σύντροφος της ζωής του: Με έχει επηρεάσει σε κάποια χαρακτηριστικά που θα ήθελα να έχει η σύντροφός μου. Θα ήθελα να είναι τρυφερή, εργατική, αυτοδημιούργητη και να έχει πυγμή. Να κάνει αυτό που θέλει και να το υποστηρίζει. Μου αρέσουν οι γυναίκες που έχουν ισχυρή προσωπικότητα, αρκεί να μη μου το δείχνουν. Αν δω τσαμπουκά, ξενερώνω. Θέλω να με κοντρολάρουν, χωρίς να μου το δείχνουν. Κι αυτή είναι η μαγκιά των γυναικών.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: