Χορτοφαγική πίτσα με αραβική πίτα

Η σπιτική ζύμη για πίτσα δεν συγκρίνεται με τίποτα όμως θα δείτε πως η αραβική πίτα… ή η πίτα για σουβλάκι φτιάχνουν τη νοστιμότερη πίτσα στο λεπτό, λεπτή και ανάλαφρη.

Υλικά

4 μέτριες αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκι100γρ. μανιτάρια σε φέτες2 πιπεριές κίτρινες σε ροδέλες, κομμένες στη μέση2 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες, κομμένες στη μέσηΓια τη σάλτσα ντομάτας1 συσκευασία ντοματάκι κονκασέ2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο½ φλιτζάνι ελαιόλαδολίγη ζάχαρηαλάτι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτετε το ντοματάκι, τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά της ντομάτας. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζετε και τα ψήνετε για 20 λεπτά στο φούρνο.

Μοιράζετε στις πίτες τη σάλτσα ντομάτας και τα λαχανικά, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για 5-6 λεπτά.

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: