Χωρίς καθαρίστρια το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών – Εξαγριωμένοι γονείς πήραν τα παιδιά τους και έφυγαν (εικόνες)

Την Πέμπτη, στο απροχώρητο έφτασε το θέμα της καθαριότητας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουρνιών, με ορισμένους γονείς μάλιστα να παίρνουν παιδιά τους και να φεύγουν από το σχολείο.

Τρεις καθαρίστριες του Δήμου έχουν περάσει από το συγκεκριμένο σχολείο, όλες αποχώρησαν, με τις δυο από αυτές με αναρρωτική άδεια. Έτσι λοιπόν το σχολείο έμεινε χωρίς προσωπικό καθαριότητας.

Σημειώνεται μάλιστα ότι την ημέρα του Αγιασμού οι γονείς ειδοποιήθηκαν να μην επιτρέπουν στα παιδιά να παίζουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου διότι υπάρχουν γυαλιά, τα οποία βρίσκονται εκεί ακόμα και αυτή την ώρα.

Την Κυριακή, ο Σύλλογος Γονέων προσέλαβε δυο ιδιωτικές καθαρίστριες να δώσουν μια προσωρινή λύση ενώ έκτοτε οι δασκάλες είναι αυτές που προσπαθούν να διατηρήσουν όσο μπορούν την καθαριότητα στο σχολείο.

Στις τουαλέτες του Δημοτικού, η δυσοσμία είναι ανυπόφορη, με ακαθαρσίες (χώματα, σκουπιδάκια κτλ) να εντοπίζονται και στους υπόλοιπους χώρους.

Μετά από πιέσεις γονέων και δασκάλων, λίγο μετά τις 11 το πρωί , έστειλαν από την διεύθυνση περιβάλλοντος μια καθαρίστρια για σήμερα και αύριο, και όσοι ήλπιζαν ότι δόθηκε κάποια λύση προσγειώθηκαν απότομα. Η καθαρίστρια ενημέρωσε ότι δεν ακουμπάει τουαλέτες, καθώς στις αρμοδιότητες της είναι μόνο οι εξωτερικοί χώροι.

Έτσι, το πρόβλημα συνεχίζεται και η υγεία 340 παιδιών βρίσκεται στον αέρα. Εξαγριωμένοι είναι οι γονείς των μικρών παιδιών που δείχνουν αποφασισμένοι να συναντηθούν με τον Δήμαρχο Χανίων αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, ενώ οι πιέσεις από την πλευρά του σχολείου προς τον Δήμο είναι αλλεπάλληλες αλλά άκαρπες.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: