Χωρίς αντίπαλο η Red Bull–Έκανε το 1-2 στο GP Σαουδικής Αραβίας-Ντροπή για τη FIA με την ετεροχρονισμένη απόφαση για το penalty

Μπορεί ο Sergio Perez να κέρδισε άξια τον αγώνα στο GP Σαουδικής Αραβίας και ο Max Verstappen που ξεκίνησε από την 15η θέση να τερμάτισε δεύτερος προσφέροντας στην Red Bull το 1-2, όμως τα φώτα στρέφονται στον Fernando Alonso που έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα αλλά η FIA με μια ετεροχρονισμένη απόφαση του «άρπαξε»  τη γλύκα της χαράς χωρίς καμιά λογική.

Τι ακριβώς έγινε. Ο Fernando Alonso τερμάτισε 3ος. Ανέβηκε στο βάθρο και πανηγύρισε. ‘Ανοιξαν οι σαμπάνιες και ο Ισπανός γιόρτασε το 100ό του βάθρο. Μετά τους πανηγυρισμούς η FIA με ετεροχρονισμένη απόφαση ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των πέντε δευτερολέπτων της ποινής που έκανε ο Alonso στα πίτς, ένας από τους μηχανικούς της Aston Martin «άγγιξε» το μονοθέσιο πριν περάσουν τα πέντε δευτερόλεπτα.

Τον είχαν αρχικά τιμωρήσει γιατί το μονοθέσιο του δεν ήταν μέσα στο πλαίσιο (Π) κατά τη διάρκεια της εκκίνησης. Όταν μπήκε στα πίτς για να «εκτίσει» την ποινή του, οι αγωνοδίκες είπαν ότι ένας μηχανικός άγγιξε το μονοθέσιο στο 5ο δευτερόλεπτο και όχι στο 6ο. Αφού τελείωσε ο αγώνας και μετά τους πανηγυρισμούς του ανακοίνωσαν μια ακόμη ποινή δέκα δευτερολέπτων. Έτσι αυτόματα την τρίτη θέση κέρδισε ο Russel ενώ ο Alonso παρέμεινε στα 99 πόντιουμ. ΝΤΡΟΠΗ!!!

Ο αγώνας ήταν καλός. Οι Σαουδάραβες έδωσαν ρεσιτάλ με όσα έφτιαξαν αποκλειστικά για τον αγώνα της F1 στη χώρα τους. Οι μονομαχίες καλές. Ο Hamilton όλο γκρίνια ήταν. Όλα του έφταιγαν. Ο Verstappen έδωσε το δικό του ρεσιτάλ και από την 15η θέση τερμάτισε δεύτερος. Η Ferrari θα πρέπει να προβληματισθεί. Δεν είναι αυτό που έπρεπε να ήταν.

Η βαθμολογία των οδηγών

 

Ο Stroll ήταν ο πρώτος οδηγός που εγκατέλειψε με πρόβλημα στα φρένα. Ακολούθησε ο Albon και αυτός με πρόβλημα στα φρένα. Κάποια στιγμή ο Verstappen παραπονέθηκε ότι δεν νιώθει καλά στον άξονα κίνησης. Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν κάτι ανησυχητικό και συνέχισε τον αγώνα.

 

 

 

Χωρίς αντίπαλο η Red Bull–Έκανε το 1-2 στο GP Σαουδικής Αραβίας-Ντροπή για τη FIA με την ετεροχρονισμένη απόφαση για το penalty gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: