Εύκολο το 1-2 για την Red Bull- Ο Max VERSTAPPEN κέρδισε την Pole Position και ξεκινάει πρώτος στο Bahrein

Η Red Bull έκανε το 1-2 στα πρώτα επίσημα χρονομετρημένα της χρονιάς και άφησε τη Ferrari στην 3η θέση. Ο περσυνός παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen με χρόνο 1:29.708 έκανε τον καλύτερο χρόνο. Δεύτερος με διαφορά +0.138 ήταν ο Sergio PEREZ. Στην 3η θέση με +0.292 τερμάτισε ο Μονεγάσκος Charles Leclerc, που δεν έδειξε να είναι και τόσο χαρούμενος με το χρόνο του. Αύριο στον αγώνα θα έχει μπροστά του τις δύο Red Bull και θα είναι δύσκολο να τις περάσει και να στρίψει πρώτος.

Ο Perez θα παίξει το ρόλο του «προστάτη» του ομόσταυλού του και θα εμποδίσει τον Leclerc να κάνει προσπέρασμα. Τις επόμενες θέσεις κατέλαβαν οι Carlos SAINZ Ferrari +0.446 , Fernando ALONSO Aston Martin +0.628 , George RUSSELL Mercedes +0.632, Lewis HAMILTON Mercedes +0.676, Lance STROLL Aston Martin +1.128, Esteban OCON Alpine +1.276, Nico HULKENBERG Haas F1 Team

Οι τρείς νέοι οδηγοί της F1 που σήμερα πήραν μέρος στην 1η Pole Position της καριέρας τους προτίμησαν να οδηγήσουν «φυλαγμένοι» για να μη γίνει το λάθος και χάσουν την αυριανή εκκίνηση στο Bahrain.

O Logan Sargeant (Williams) τερμάτισε στην 16η θέση, ο Oscar Piastri (McLaren) στην 18η θέση και ο Nick De Vries (Alpha Tauri) στην 19η θέση.

Στο Q1 στα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά τον καλύτερο χρόνο έκανε ο Carlos Sainz 1.30.993, o George Russel (+0.064) και ο Charles Leclerc (+.101). Είχαμε αρκετές εναλλαγές μέχρι στο

Στο Q3, δέκα λεπτά πριν την λήξη του χρόνου στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ο Charles Leclerc ήταν μπροστά με τον Max Verstappen να καιροφυλακτεί και τον Sergio Perez να ακολουθεί.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: