Χίο: Διανυκτέρευσαν στο λιμάνι οι πρόσφυγες

Περιμένοντας το πλοίο που θα τους μεταφέρει στον Πειραιά – Άλλαξε δρομολόγιο το «Blue Star 1»

Στο λιμάνι της Χίου διανυκτέρευσαν οι πρόσφυγες, έχοντας την ελπίδα ότι θα εμφανιστεί το πλοίο στο οποίο θα επιβιβαστούν με προορισμό τον Πειραιά. 

Οι 500 περίπου πρόσφυγες που «δραπέτευσαν» νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής από το πρώην εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός και άλλοι 300 που σύμφωνα με τα τοπικά μέσα τους ακολούθησαν στη διαδρομή προς το λιμάνι, αρνούνται να μετακινηθούν ακόμη και προσωρινά στο hot spot της Σούδας, το οποίο απέχει μόλις 500 μέτρα από το λιμάνι. 

Όπως αναφέρει ο politischios.gr oι ελπίδες τους όμως σύντομα διαψεύστηκαν αφού το πλοίο «Terajet» που απέπλευσε από τη Λέσβο στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής παραμένει ανοιχτά του λιμένα ενώ το πλοίο «Blue Star 1» που εκτελούσε τη γραμμή Μυτιλήνη- Χίος – Πειραιά, τελικά έδεσε στο λιμάνι των Μεστών στη νοτιοδυτική Χίο προκειμένου να παραλάβει από εκεί τους επιβάτες.

Να σημειωθεί ότι οι επιβάτες του τακτικού δρομολογίου μεταφέρθηκαν στα Μεστά με πούλμαν που μίσθωσε η εταιρία.

Για την ενίσχυση της τοπικής αστυνομικής δύναμης έχουν φτάσει στο νησί δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, με συνολικά 45 άτομα, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν τόσο στην περιοχή της ΒΙΑΛ όσο και σε άλλα σημεία, αν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: