Χατζηδάκης: Στο Μάτι υπήρξαν καθυστερήσεις

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της Κύρωσης της ΠΝΠ για το Μάτι, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης καταλόγισε καθυστερήσεις στην αποκατάσταση της περιοχής στο Μάτι στην προηγούμενη κυβέρνηση.

“Ήταν υποχρέωσή μας να κινηθούμε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Ό,τι κάναμε το κάναμε προφανώς γιατί υπήρχαν καθυστερήσεις. Από τα 38 εκατομμύρια ευρώ του ειδικού λογαριασμού που δημιουργήθηκε τα 31 δεν αξιοποιήθηκαν. Από τις 415 κατεδαφίσεις που έπρεπε να γίνουν, μόνο 61 προχώρησαν. Υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα και δεν μπορούν επειδή δεν προχωρούν οι κατεδαφίσεις. Από 2.430 αιτήσεις αποκατάστασης εκδόθηκαν εντολές μόνο για 44. Από 880 περιπτώσεις κατασκευών προχώρησαν άδειες μόνο για 342. Δεν νομοθετήσαμε εν κενώ αλλά για λόγους ουσιαστικούς για να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα προβλήματα”, είπε, υπερασπιζόμενος τον επείγοντα χαρακτήρα των ρυθμίσεων.

“Προβλέψαμε την υλοποίηση άμεσων δράσεων, απομάκρυνση αμιάντου, απομάκρυνση απορριμμάτων κλπ. Ήδη έχει απομακρυνθεί τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης από το επίμαχο οικόπεδο” είπε ακόμα και εξήρε τον ρόλο της τοπικής κοινωνίας.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: