Χαλκιδική: Θετικοί για επιβολή διοδίων Ξενοδόχοι και Αντιπεριφερειάρχης

Ο τουρισμός στη Χαλκιδική ανθεί. Οι επενδύσεις μόνο την τελευταία τριετία φτάνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ, με ορισμένες εξ αυτών εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το τουριστικό προφίλ της περιοχής (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά).

Στη διάρκεια γεύματος εργασίας που παρέθεσε ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος τέθηκε κι ένα άλλο ζήτημα. Αυτό των διοδίων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών, στην είσοδο στον νομό Χαλκιδικής. Ξεκαθαρίζοντας εξ αρχής πως για το θέμα αποφάσεις μπορεί να πάρει μόνο η κεντρική διοίκηση, τόσο ο κ. Τάσιος όσο και ο κ. Γιάννης Γιώργος, θεματικός περιφερειάρχης Τουρισμού και Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, δήλωσαν θετικοί στην προοπτική επιβολής διοδίων στην «είσοδο» της Χαλκιδικής υπό την προϋπόθεση να είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα και τα έσοδα να πηγαίνουν στην Τ.Α. για τη συντήρηση του οδικού δικτύου και την προβολή του προορισμού.

Ο κ. Τάσιος τονίζοντας πως μιλάει επιχειρηματικά δήλωσε πως θα ήταν σύμφωνος άπαξ και τα χρήματα από τα διόδια πήγαιναν σε υποδομές, καθαριότητα και προβολή, αλλά τόνισε πως για να γίνει αυτό θα χρειαζόταν « συγκεκριμένο ταμείο για την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής».

Επιπλέον, ο κ. Γιώργος, ξεκαθαρίζοντας πως εκφράζει προσωπικές απόψεις, δήλωσε πως «Το προϊόν Χαλκιδική πουλάει, είτε με διόδια, είτε χωρίς. Το καλοκαίρι κάθε Παρασκευή μπαίνουν και βγαίνουν στη Χαλκιδική 120.000 οχήματα, από ένα ευρώ το καθένα, μόνο στα οκτώ Σαββατοκύριακα της μεγάλης κίνησης συγκεντρώνεται χρήματα για υποδομές και οδικό δίκτυο».

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: