Χαλκίδα: Χειροπέδες σε «βαποράκια» που μετέφεραν χιλιάδες λαθραία τσιγάρα για λογαριασμού άλλου

Πρόκειται για δύο Έλληνες που συνελήφθησαν από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ

Πρώτα συνελήφθησαν τα «βαποράκια» που χρησιμοποιούσε και μετά παρουσιάστηκε ο ίδιος στην Ασφάλεια ο βασικός διακινητής λαθραίων καπνικών προϊόντων στην Χαλκίδα, ο οποίος μάλιστα έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις διωκτικές αρχές για τέτοιου είδους λαθρεμπόριο!

Οι δυο Έλληνες που είχαν αναλάβει την διάθεση των λαθραίων ειδών στην αγορά, εντοπίστηκαν μετά από πληροφορίες από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να επιβαίνουν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, ακινητοποιήθηκαν και υποβλήθηκαν σε έλεγχο. Στο εσωτερικό του οχήματος που κατασχέθηκε και στο σπίτι τους, βρέθηκαν συνολικά 6.400 λαθραία πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών, 540 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, καθώς και 1.000 ευρώ από τις πωλήσεις που είχαν ήδη κάνει.

Αφού οδηγήθηκαν στο τοπικό τμήμα Ασφαλείας, λίγο αργότερα παρουσιάστηκε αυτοβούλως και ο σεσημασμένος προμηθευτής τους στον οποίο φέρεται ότι ανήκαν τα λαθραία καπνικά προϊόντα και συνελήφθη και αυτός. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας που τους απήγγειλε κατηγορία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: