Wall Street Journal: «Η ερωτική σχέση της Ελλάδας με το ευρώ»

Wall Street Journal: «Η ερωτική σχέση της Ελλάδας με το ευρώ»

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Pew, παρά την 6ετή ύφεση και την ανεργία να έχει φτάσει στο 27%, η ελληνική αντιμετωπίζει τη συμμετοχή της στο…
ως ζήτημα τιμής, ενώ το 69% της κοινής γνώμης υποστηρίζει το ενιαίο νόμισμα.

Γι’αυτό και η εφημερίδα Wall Street Journal, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα έρευνας κάνει λόγο για «ερωτική σχέση της Ελλάδας με το ευρώ».

Και συνεχίζει: «Ίσως τελικά αυτά τα στοιχεία να μην αποτελούν έκπληξη. Η κρίση δεν προέκυψε ξαφνικά. Η έχασε πολλές ευκαιρίες εδώ και δεκαετίες προκειμένου να βάλει σε τάξη το πολιτικό και οικονομικό . Η τωρινή κρίση ίσως αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας, να μετατραπεί σε ένα αποτελεσματικό και σύγχρονο ».

Η αμερικανική εφημερίδα μάλιστα προβαίνει και σε μία πρόβλεψη: «Ακόμη και σε περίπτωση που η Αθήνα διασφαλίσει τη μελλοντική χρηματοδότηση και τα δημοσιονομικά μέτρα, φαίνεται απίθανο η Τρόικα να χαλαρώσει την πίεση για τις μελλοντικές . Αν έκανε κάτι τέτοιο μετά από όλα αυτά, θα ήταν σαν να πρόδιδε την πίστη των Ελλήνων στο ευρώ…».

armageddon-news.blogspot.com
Wall Street Journal: «Η ερωτική σχέση της Ελλάδας με το ευρώ» Wall Street Journal: «Η ερωτική σχέση της Ελλάδας με το ευρώ»

Wall Street Journal: «Η ερωτική σχέση της Ελλάδας με το ευρώ»

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: