Βρετανία: Σε έξαρση οι επιθέσεις κατά Μουσουλμάνων

Βρετανία: Σε έξαρση οι επιθέσεις κατά Μουσουλμάνων

Κατακόρυφα έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις εναντίον Μουσουλμάνων, μετά τη του 25χρονου στρατιώτη Ντράμερ Λι Ρίγκμπι σε προάστιο του Λονδίνου την Τετάρτη.
Οργάνωση που δραστηριοποιείται κατά του εξτρεμισμού ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί περίπου 150 περιστατικά.

Στην ιστοσελίδα της, η Guardian αναφέρει πως ο επικεφαλής της συγκεκριμένης οργάνωσης δήλωσε ότι τα περιστατικά συνέβησαν στους δρόμους της Βρετανίας αλλά και μέσα από το Διαδίκτυο. «Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το εύρος στο οποίο συμβαίνουν αυτές οι επιθέσεις, καθώς καταγράφονται περιστατικά σε ολόκληρη τη χώρα», τόνισε και σημείωσε πως κάποιες από αυτές τις επιθέσεις είναι ιδιαίτερα βίαιες και στοχευμένες. Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα στο ίντερνετ, στην οποία οργανώνονται επιθέσεις σε μέρη όπου συχνάζουν Μουσουλμάνοι.

Η βρετανική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε πολλές συλλήψεις από την Τετάρτη. Ένας 22χρονος συνελήφθη την Πέμπτη μετά από καταγγελίες που έγιναν σχετικά με σχόλια που είχε αναρτήσει στο , τα οποία ήταν ρατσιστικά και αναφέρονταν σε θρησκεύματα. Ένας ακόμη άνδρας έλαβε προειδοποίηση από τους αστυνομικούς οι οποίοι πήγαν στο σπίτι του, να σταματήσει την δραστηριότητά του στο Διαδίκτυο.

Επίσης, δύο άνδρες συνελήφθησαν στο Μπρίστολ και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, καθώς προχώρησαν σε επιθετικά σχόλια στο Twitter σχετικά με τη δολοφονία του 25χρονου στρατιώτη. Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν για υποκίνηση φυλετικού και θρησκευτικού μίσους.

Βρετανία: Σε έξαρση οι επιθέσεις κατά Μουσουλμάνων Βρετανία: Σε έξαρση οι επιθέσεις κατά Μουσουλμάνων

Βρετανία: Σε έξαρση οι επιθέσεις κατά Μουσουλμάνων

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: